Iulian Dumitrescu,președintele PNL Prahova: 64 din 104 localități din Prahova vor beneficia de cadastru general gratuit în cadrul Programului național finanţat de Guvernul României

 Iulian Dumitrescu,președintele PNL Prahova: 64 din 104 localități din Prahova vor beneficia de cadastru general gratuit în cadrul Programului național finanţat de Guvernul României

Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, a anunțat, marți, că mai bine de jumătate din localitățile județului vor beneficia de cadastru general gratuit în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Programul este finanţat de Guvernul României și a început să fie implementat, deja, la nivelul unor unități-administrativ teritoriale, inclusiv în Prahova.

Pe actuala listă sunt incluse 64 din cele 104 localități din județ.

"Aproape 4.000 de locuitori ai comunei Olari (Prahova) au primit deja noile cărți funciare. În perioada imediat următoare, de această facilitate vor beneficia și locuitorii din Bărcănești, Berceni, Brazi, Măgureni, Poiana Câmpina, Râfov și Valea ", a exemplificat Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

De altfel, astăzi, acesta a anunțat că unul dintre obiectivele sale este ca întreg judeţul să fie cadastrat până în 2024.

"Este o condiţie absolut necesară pentru dezvoltarea agriculturii şi a sectorului construcţiilor. Cu toţii ştim cât de complicate sunt toate drumurile pe la instituţii ale statului pentru o ştampilă sau o hârtie atunci când vrem să construim ceva sau să vindem/cumpărăm un teren sau un imobil. Or, eu sper ca, în următorii patru ani, această problemă birocratică acută să devină istorie. Doar aşa putem duce Prahova pe primul loc", a transmis Iulian Dumitrescu, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, prin intermediul pagini personale de Facebook.