Iulian Dumitrescu, candidatul Alianței PNL-USR-Plus la șefia CJ Prahova: „Adio, PSD” va însemna şi „Stop poluării”

Iulian Dumitrescu, candidatul Alianței PNL-USR-Plus la șefia CJ Prahova: „Adio, PSD” va însemna şi „Stop poluării”

Problema poluării în Prahova a fost ausă în atentiția autorităților din nou, miercuri dimineață, când au existat mai multe sesizări făcute de către cetățeni în acest sens.

Chestiunea nu a trecut neobservată de către Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean. Aceasta a postat poziția cu privire la ceea ce se întâmplă cu poluarea în Prahova, pe pagina persoanală de Facebook, unde a propus și soluții pentru cea mai mare nemulțumire a prahovenilor.

„Adio, PSD” va însemna şi „Stop poluării”

Poluarea acută resimţită în această dimineaţă în Ploieşti şi localităţile limitrofe este absolut inacceptabilă. De 12 ani de când PSD conduce acest judeţ, lucrurile s-au înrăutăţit îngrozitor. Prahova este singurul judeţ din România în care speranţa de viaţă n-a crescut în acest interval.
Culmea este că Alianţa de stânga din Prahova are în componenţa sa un ditamai fost dublu ministru al Mediului în guverenele PSD în persoana doamnei Graţiela Gavrilescu (2014 – 2015 şi 2017 – 2019). Aş fi tare curios să ne spună socialiştii prahoveni şi aliaţii lor cum am ajuns aici şi ce s-a făcut în ultimii 12 ani la nivel de CJ şi în ultimii 7 ani la nivel de Guvern pentru a rezolva această problemă.
Este clar că problema nu poate fi rezolvată de pe o zi pe alta. Punctual, după ce voi deveni preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova susţinut de Alianţa Dreptei, PNL – USR – PLUS, voi acţiona concret pe trei paliere:
• 1. Absorbţia fondurilor europene mai ales în cadrul „Green Deal” pentru a construi mai multe staţii de filtrare a aerului în zonele cu probleme. Plus operaţionalizarea staţiilor de măsurare a calităţii aerului.
• 2. Discuţii serioase cu operatorii economici care poluează pentru a investi în retehnologizare şi filtrarea mai eficientă a emisiilor din atmosferă. Dacă nu îşi asumă această direcţie de acţiune într-un interval de timp rezonabil, vor trebui să suporte rigorile legii.
• 3. Realizarea unor centuri verzi în jurul localităţilor afectate masiv de poluare şi creşterea nivelului spaţiilor verzi din oraş la minimum 25 de metri pătraţi pe cap de locuitor.
Sunt convins că în acest demers al meu îi voi avea alături pe prahoveni în general, pe ploieşteni în particular, pe cei de la ONG-urile de mediu, dar şi pe Andrei Volosevici care ştie foarte bine că poluarea este principala problemă a Ploieştiului acum.", a scris Iulian Dumitrescu pe pagina personală de Facebook.