Ioana Mihăilă, fostul ministru al sănătății, critică decizia PSD și AUR de a nu vota legea privind obligativitatea certificatului verde pentru angajați

Ioana Mihăilă, fostul ministru al sănătății, critică decizia PSD și AUR de a nu vota legea privind obligativitatea certificatului verde pentru angajați

Fostul ministru al sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seară, potrivit b1tv.ro, că este important ca legea privind obligativitatea certificatului verde pentru angajați să fie adoptată cât mai repede. „Deja este destul de târziu. Adoptarea proiectului de lege este bine să fie oricând, însă cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a afirmat Ioana Mihăilă.

PSD și AUR au votat împotrivă

„Pe de o parte, mă surprinde discursul PSD care ține să menționeze că are specialiști pe sănătate și totuși aleg să meargă pe varianta politică și să nu meargă pe varianta acestui certificat verde”, a mai spus aceasta.

Aceasta mai spune că USR, este dispus să discute despre variante ale certificatului verde, dar trebuie un consens politic pentru adoptarea legii.

”Cred că este bine ca toate forțele politice să discute și să găsească o formă cât mai acceptabilă, dar care să nu-și piardă eficiența”, a mai spus Mihăilă.

Senatul a respins, miercurea trecută, proiectul de lege PNL – UDMR care vizează introducerea certificatului verde pentru angajații din anumite domenii. PSD și AUR au votat împotrivă.

Proiectul a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege. Proiectul de lege merge la Camera Deputaților care e decizională.