INTERVIU| Iulian Dumitrescu: Prahovenii vor alege Alianţa PNL – USR – PLUS şi vor spune „Adio, PSD”

INTERVIU| Iulian Dumitrescu: Prahovenii vor alege Alianţa PNL – USR – PLUS  şi vor spune „Adio, PSD”

 

”Prahova este casa mea”- acestea au fost cuvintele lui Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, la începutul unui interviu acordat pentru deprahova.ro.

 Născut la Vălenii de Munte,  candidatul Alianței PNL-USR-Plus pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova și-a petrecut primii ani din viață în comuna Gornet, acolo unde locuiesc în continuare părinții lui.

Absolvent al Colegiului Național I.L Caragiale, Iulian Dumitrescu a cochetat și cu fotbalul. Junioratul și l-a făcut la Petrolul Ploiești, după care a jucat în Liga 2, la Petrolistul Boldești.

 În prezent, după ce s-a realizat din punct de vedere profesional, Iulian Dumitrescu a revenit acasă, în Prahova.  

Candidatul Alianței PNL-USR-Plus pentru funcția de președinte al Consiliului Județean ne-a spus că a revenit cu gânul de a schimba imaginea județului, susținând că Prahova merită mai mult decât a primit în ultimii 12 ani de când PSD se află la conducerea executivului județean.

 

Mai multe amănunte legate de omul  Iulian Dumitrscu, cât și despre candidatul la șefia CJ Prahova, dar și  motivul pentru care a luptat ca în județ să aibă loc o alianță între PNL-USR-Plus, puteți citi în interviul acordat pentru deprahova.ro

 

Reporter: Așadar, pentru început, haideți să vorbim despre prahoveanul Iulian Dumitrescu. Ce v-a legat și vă leagă de acest județ?

 

Iulian Dumitrescu: Prahova este casa mea. M-am născut în Vălenii de Munte, am copilărit la Gornet, acolo unde locuiesc în continuare părinţii mei şi unde merg în vacanţă copiii mei. Liceul l-am făcut la „I. L. Caragiale” în Ploieşti. Am fost junior la echipa de fotbal Petrolul Ploieşti şi am jucat apoi în liga a doua, la Petrolistul Boldeşti. Am plecat la facultate la Bucureşti şi, după ce m-am realizat profesional, m-am întors să încerc să fac bine pentru prahovenii mei. Pentru că, în mod cert, merită mai mult decât au primit în ultimii 12 ani de când PSD conduce judeţul.

 

R: Și totuși iată că drumurile v-au readus acasă. Cum ați găsit județul Prahova?

 

Iulian Dumitrescu: Din 2015, sunt președintele PNL Prahova, iar din 2016 sunt senator de Prahova. N-am fost niciodată dezlipit total de Prahova. Drumurile mele la studii în străinătate, pe la Bucureşti sau chiar şi prin alte zone din ţară, mi-au întregit experiența și m-au ajutat să văd ce trebuie să facem astfel încât Prahova să se dezvolte la adevăratul ei potențial. Deşi ar fi trebuit să profităm deplin de intrarea României în UE, să aducem bani europeni, să dezvoltăm judeţul, din păcate, pare că Prahova a stat pe loc. Iar acest lucru se poate evalua obiectiv: salarii mici, infrastructură deficitară, servicii publice cu probleme, o administraţie locală birocratizată şi ruptă de realităţi, poluare și, peste toate, o lipsă de viziune la nivel județean care a făcut să existe diferenţe uriaşe între diversele localităţi. Da, în continuare, Prahova este un judeţ bogat cu oameni harnici şi extrem de bine pregătiţi profesional. Aceste atribute descriu însă doar potenţialul uriaş pe care îl avem. Mai trebuie şi o strategie coerentă pentru a reuşi să transpunem în realitate ceea ce ne dorim cu toţii.

 

R: Ați luat decizia să candidați pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Prahova. Ce v-a făcut să vreți să demarați acest proiect al dumneavoastră ”Prahova pe primul loc”, proiect aflat sub sigla PNL?

 

Iulian Dumitrescu: Programul de guvernare locală „Prahova pe Primul Loc” a fost conceput deopotrivă de specialiştii PNL şi cei ai USR – PLUS. Sunt idei puse cap la cap şi armonizate într-o strategie unitară de dezvoltare a judeţului pentru următorii 4 – 7 ani. Vorbim de un program fără precedent în istoria Prahovei: investiţii şi programe de 5 miliarde de euro, care să ducă judeţul pe locul întâi atât când vine vorba de economie, cât, poate mai important, să fim primii la calitatea vieţii oamenilor. Eu văd Prahova ca fiind jumătate din Bucureşti, ceea ce ar trebui să se traducă prin salarii şi oportunităţi comparabile, servicii publice de cea mai bună calitate şi un grad crescut de mulţumire al locuitorilor.

Implementarea acestui proiect extrem de ambiţios nu este deloc o sarcină simplă, dar Alianţa Dreptei, PNL – USR – PLUS, are resursa umană necesară care să se ridice la înălţimea aşteptărilor. Din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean, mă voi asigura că judeţul va avea o direcţie clară de dezvoltare şi că măsurile cuprinse în programul de guvernare locală vor fi puse în practică.

 

R: Ați reușit să realizați Alianța PNL-USR-Plus în Prahova.  Cât de greu a fost să îi convingeți pe noii aliați ai dumneavoastră că  este nevoie de o astfel de alianță?

 

Iulian Dumitrescu:Au existat trei argumente majore care au contribuit la consfinţirea acestei alianţe politice a binelui în Prahova. În primul rând, atât noi, cei de la PNL, cât şi partenerii de la USR – PLUS credem în nevoia de a spune tare „Adio, PSD”. Avem nevoie de o ruptură politico – administrativă faţă de trecutul recent care a condus la starea de degradare pe care o constatăm cu toţii. PSD înseamnă deopotrivă corupţie endemică şi incompetenţă. În al doilea rând, PNL şi USR – PLUS au reuşit să armonizeze uşor proiectele pentru judeţ. Avem un plan comun de dezvoltare a Prahovei în folosul cetăţenilor şi credem în faptul că, în următorii patru ani, putem schimba lucrurile în bine. Şi vom face asta împreună, pentru că PNL – USR – PLUS are şi liste comune pentru Consiliul Judeţean, iar domnul Cristian Apostol (USR) urmează să fie vicepreşedinte al Consiliului Județean.

Nu în ultimul rând, am dorit să transmitem cetăţenilor un mesaj de unitate şi speranţă, să arătăm că noi suntem forţa binelui şi că putem renunţa la orgoliile politice pentru a pune Prahova pe Primul Loc. Şi sunt absolut convins că acest lucru se va vedea şi la alegerile din 27 septembrie.

 

R: De ce era nevoie de o astfel de alianță?

 

Iulian Dumitrescu:Din toate motivele enunţate, dar şi pentru că, din păcate, avem această formulă nefericită a legii alegerilor locale, în care primarii şi preşedinţii de consilii judeţene sunt aleşi doar într-un singur tur. Or, era evident că PSD şi sateliţii lor urmau să-şi unească forţele. Aveam nevoie de această alianţă politică pentru a transmite un mesaj clar de unitate prahovenilor.

De altfel, eu sunt optimist că, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, pe mine mă vor vota şi cei care ar alege altfel listele PMP sau ale partidului local Prahova în Acţiune. Contează foarte mult să nu risipim votul pe zona de centru – dreapta.

 

R: Ce mesaj aveți către membrii USR-Plus? Dar pentru simpatizanții PNL?

Sunt convins că, împreună, vom câştiga. Îmi propun să fac mai multă administraţie, decât politică din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. De altfel, acesta este mesajul meu pentru toţi prahovenii, inclusiv pentru cei care vor vota poate cu PSD şi sateliţii: proiectele pentru Prahova nu vor ţine cont de culoarea politică, mă voi concentra pe fapte, nu pe vorbe.

Alianţa PNL – USR – PLUS este forţa binelui în această campanie şi prahovenii ne vor fi alături, spunând tare „Adio, PSD”.