Graţiela Gavrilescu, la un pas să revină la conducerea Ministerului Mediului

Graţiela Gavrilescu, la un pas să revină la conducerea Ministerului Mediului

Propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliile de miniştri au ajuns la Palatul Cotroceni, pe masa președintelui Klaus Iohannis.

Asta după ce prim-ministrul României a anunţat că a decis nominalizarea unor reprezentanţi ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma retragerii acestei formaţiuni de la guvernare. Printre propuneri se numără și Grațiela Gavrilescu, președinte ALDE Prahova. 

Liderul liberalilor și democraților prahoveni ar urma să ia, ca și până acum, portofoliul Mediului şi funcţia de viceprim-ministru .

 

Vă reamintim faptul că Graţiela Gavrilescu are 53 de ani şi a fost numită ministru al Mediului în anul 2017.

În perioada 1990 - 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie şi protecţia mediului la aceeaşi firmă, iar din 1996 până în 2004 a fost director general al societăţii.

Între 2003 şi 2004 a fost preşedinte PUR Ploieşti, din 2004 a fost membru al PNL Prahova, iar din martie 2011 vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL.

În intervalul 2004-2007 a fost viceprimar al municipiului Ploieşti.

Gavrilescu a fost deputat timp de patru mandate, prima oară fiind aleasă în Parlament în 2004.

Gabriela Gavrilescu a fost numită vicepreşedinte ALDE şi lider al organizaţiei judeţene Prahova a partidului.

Graţiela Gavrilescu a fost ministru al mediului şi al schimbărilor climatice în perioada 17 decembrie 2014 - 17 noiembrie 2015 şi din nou de pe 3 aprilie 2017.

Garaţiela Gavrilescu a deţinut în Guvernul PSD-ALDE şi funcţia de vicepremier şi a decis să plece din Cabinetul Dăncilă după ce Călin Popescu Tăriceanu a anunţat retragerea de la guvernare a ALDE, pe 27 august.