Fosta campioană Monica Iagăr, reacție dură la adresa Primăriei Ploiești: M-aș fi așteptat ca Ploieștiul să aibă un stadion cu pistă de atletism!

Fosta campioană Monica Iagăr, reacție dură la adresa Primăriei Ploiești: M-aș fi așteptat ca Ploieștiul să aibă un stadion cu pistă de atletism!

Fosta mare campioană la săritura în înălțime Monica Iagăr, candidat la alegerile europarlamentare din partea AUR, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că va demara un proiect anti drog în liceele din Prahova.

Proiectul se intitulează „Nu călcați pe iarbă” a fost derulat anterior în unitățile de învățământ din București și reprezintă o campanie de conștientizare a elevilor cu privire la riscurile consumului de droguri.

Cu medalii de aur la Campionatele europene în sală,la Valencia și Budapesta, cu recorduri naționale în sală și în aer liber, dar și multiplă campioană naținală, Monica Iagăr, prezentă la Ploiești, a deplâns starea bazelor sportive din municipiu. Asta în condițiile în care sportivii ploieșteni nu au nici la această dată un bazin de înot, o pistă de atletism sau un patinoar, iar terenurile de sport de la școli stau în continuare închise.

Drept urmare,  marea sportivă a susținut că Ploieștiul ar fi trebuit să aibă, până acum, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI) cel puțin un stadion cu pistă de atletism.

”M-aș fi așteptat ca Ploieștiul să aibă un stadion cu pistă de atletism! După cum bine știți Bucureștiului a rămas fără pistă de atletism și Ploieștiul ar fi unul dintre punctele accesibile. Ssuntem la 40 de kilometri de aeroport pentru o competiție sportivă atletică. (…) Eu vreau să cred că cineva din administrație, noi, ei, voi, cu voi împreună, trebuie predat stadionul la CNI și făcut stadion cu pistă de atletism”, a susținut, la Ploiești, marea atletă Monica Iagăr.

”Toate stadioanele, toate școlile sunt închise cu lacăt. Deschideți, fraților, pentru că nu vă fură nimeni, nici stadionul, nici pista, nici mingea. Lăsați-i să bată mingea. Dacă n-au alternativă normal că se duc în PUB-uri, în parcuri, dacă nu le dăm noi alternativă, dacă nu vrem să le dăm noi alternativa de a face mișcare și sport, de a crea în diferite cartiere. Domeniul public sportiv este foarte mare.

Dacă îl depistăm și în cartiere, există terenuri de sport, dacă îl facem multifuncțional, deschis pentru cartier, copilul nu se va mai duce în parc. Va rămâne acolo să bată mingea”, a  mai susținut Monica Iagăr.