Deputatul Răzvan Prișcă: Starea de alertă nu înseamnă întoarcerea la normalitatea de dinaintea Covid-19

Deputatul Răzvan Prișcă: Starea de alertă nu înseamnă întoarcerea la normalitatea de dinaintea Covid-19

Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege cu privire la instituirea stării de alertă. În acest sens, deputatul PNL de Prahova, Răzvan Prișcă, a atras atenția că instituirea stării de alertă nu înseamnă întoarcerea la normalitatea de dinaintea Covid-19, ci doar un pas necesar pentru începerea procesului de redresare a sectoarelor economiei grav afectate de pandemie.

Mai mult decât atât, deputatul prahovean a precizat că etapa de după 15 mai trebuie tratată ca un exercițiu de responsabilitate la care fiecare cetățean, instituție publică sau privată trebuie să exceleze. Astfel, menținerea și după data de 15 mai a anumitor restricții este necesară pentru diminuarea riscului de evoluție negativă a numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

”În aceste două luni cetățenii au dat dovadă de responsabilitate, respectând restricțiile impuse de autorități. Le mulțumesc pentru acest sprijin enorm și îi asigur că, datorită efortului lor, România este astăzi într-o situație de echilibru în ceea ce privește răspândirea coronavirusului. Atrag însă atenția tuturor că instituirea stării de alertă nu echivalează cu întoarcerea la normalitatea pe care o știam înainte de pandemie. Și pe durata stării de alertă, responsabilitate exemplară manifestată în perioada stării de urgență trebuie să fie menținută. Sănătea noastră, a tuturor, este cel mai important lucru în acest moment și din acest motiv îi rog atât pe prahoveni, cât și pe restul românilor să respecte restricțiile care vor intra în vigoare după data de 15 mai și să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea acestui virus.
Știu că în Prahova lucrurile sunt ținute sub control în acest moment, însă dacă nu vom avea grijă în continuare și nu vom respecta sfaturile autorităților, riscăm să avem o explozie a numărului cazurilor de COVID-19”, a precizat deputatul Răzvan Prișcă.