Deputatul Răzvan Prișcă intervine în scandalul privind situația financară a CFR

Deputatul Răzvan Prișcă intervine în scandalul privind situația financară a CFR

Deputatul PNL, Răzvan Prișcă a reacționat în scandalul privind situația financiară a CFR, după ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a susținut, într-un interviu, că societatea de transport feroviar de  călători este foarte aproape să intre în insolvență.  Astfel, prin intermediul unei interpelări, liberalul prahovean i-a solicitat reprezentantului Guvernului să spună  care este impactul bugetar al gratuității oferite studenților de CFR.

”Care este impactul bugetar al gratuității oferite de CFR studenților? Care sunt măsurile avute în vedere pentru recuperarea acestor gratuități?”, au fost întrebările adresate ministrului Cuc de către deputatul Răzvan Prișcă.

 

În ceea ce privește răspunsul ministrului Transporturilor, acesta susține că ”decontarea facilităților la transport pe calea ferată a studenților se va efectua în condițiile legii Ministerului Transporturilor, de la capitolul ”Asigurări și asistență socială” către operatorul de transport feroviar în baza deconturilor prezentate și a facturilor transmise ”.

Contravaloarea călătoriilor efectuate de studenți cu trenurile de călători ale operatorului național de transport feroviar de călători , SNTFC ”CFR Călători” SA pe anul 2018 este de 225.051.838, 20 lei”, se mai arată scris în răspunsul oferit de ministrul Răzvan Cuc.

Referitor la impactul bugetar al gratuității asigurate studenților, ministrul Transporturilor susține că, potrivit legislației în vigoare, facilitățile de călătorie acordate de la bugetul de stat, se asigură din bugetul Autorității pentru Reformă Feroviară, în limita sumelor alocate cu această destinație.
În ceea ce privește măsurile pentru recuperarea acestor gratuități, ministrul Cuc a susținut că acest lucru nu intră în sfera Autorității pentru Reformă Feroviară.
”Potrivit legislației în vigoare, contravaloarea deconturilor aferente facilităților acordate se suportă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor cu încadrare în sumele aprobate cu această destinație”, se mai arată scris în răspunsul ministrului Răzvan Cuc.