Deputatul Răzvan Prișcă: Știu că în Prahova lucrurile sunt ținute sub control în acest moment, însă dacă nu vom avea grijă în continuare și nu vom respecta sfaturile autorităților, riscăm să avem o explozie a numărului cazurilor de COVID-19

Deputatul Răzvan Prișcă: Știu că în Prahova lucrurile sunt ținute sub control în acest moment, însă dacă nu vom avea grijă în continuare și nu vom respecta sfaturile autorităților, riscăm să  avem o explozie a numărului cazurilor de COVID-19

 Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege cu privire la instituirea stării de alertă.  În acest sens, deputatul PNL de Prahova, Răzvan Prișcă, a transmis un mesaj prahovenilor în care le atenția că instituirea stării de alertă nu înseamnă întoarcerea la normalitatea de dinaintea Covid-19.

Parlamentarul susține că din data de 15 mai se face un pas necesar pentru începerea procesului de redresare a sectoarelor economiei grav afectate de pandemie. Mai mult decât atât, deputatul prahovean a precizat că această etapă trebuie tratată ca un exercițiu de responsabilitate la care fiecare cetățean, instituție publică sau privată trebuie să exceleze.

 

În acest sens, menținerea și după data de 15 mai a anumitor restricții este necesară pentru diminuarea riscului de evoluție negativă a numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

 

”În aceste două luni prahovenii au dat dovadă de responsabilitate respectând restricțiile impuse de autorități. Le mulțumesc pentru acest sprijin enorm și îi asigur că, datorită efortului lor, Prahova este astăzi într-o situație de echilibru în ceea ce privește răspândirea coronavirusului. Însă, atrag  atenția tuturor că instituirea stării de alertă nu echivalează cu întoarcerea la normalitatea pe care o știam înainte de pandemie Responsabilitate exemplară manifestată în perioada stării de urgență trebuie să fie menținută. Sănătea noastră, a tuturor, este cel mai important lucru în acest moment și din acest motiv îi rog atât pe prahoveni să respecte restricțiile care vor intra în vigoare după data de 15 mai și să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea acestui virus. 

Știu că în Prahova lucrurile sunt ținute sub control în acest moment, însă dacă nu vom avea grijă în continuare și nu vom respecta sfaturile autorităților, riscăm să  avem o explozie a numărului cazurilor de COVID-19”, a precizat deputatul Răzvan Prișcă.