Deputatul PSD Prahova, Rodica Paraschiv:Cazul podului de peste Siret care s-a prăbușit trebuie să fie un semnal de alarmă

Deputatul PSD Prahova, Rodica Paraschiv:Cazul podului de peste Siret care s-a prăbușit  trebuie să fie un semnal de alarmă

Deputatul PSD Prahova, Rodica Paraschiv a reacționat după ce podul de la Luțca din județul Neamț s-a prăbușit joi la doar jumătate de an după ce a fost redeschis în noiembrie 2021. 

”Cazul podului de peste Siret care s-a prăbușit  trebuie să fie un semnal de alarmă atât pentru administratorii drumurilor, cât și pentru constructori, proiectanți, dar și pentru producătorii de materiale de construcții! Unei lucrări de infrastructură rutieră, chiar și nerecepționată, cu structură finalizată, nu ar trebui să i se întâmple așa ceva! Este absurd!

Dar podurile de pe rețeaua de drumuri naționale, județene sau locale a căror comportare în timp nu a mai fost urmărită și care nu au mai avut parte de lucrări de întreținere și reparații, oare în ce situație se află?

Care este starea lor de viabilitate? Există legi, există normative, trebuie doar aplicate la timp, pentru a nu exista nici pagube materiale și nici victime omenești!”, a sa scris deputatul Rodica Paraschiv pe pagina personală de Facebook.