Deputatul PNL, Răzvan Prișcă: Fără aplicarea acestor măsuri riscăm să asistăm la blocajul sistemului sanitar şi la o “explozie” de noi cazuri”

Deputatul PNL, Răzvan Prișcă: Fără aplicarea acestor măsuri riscăm să asistăm la blocajul sistemului sanitar şi la o “explozie” de noi cazuri”

Ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale a României (CCR) referitoare la neconstituţionalitatea textelor de lege privind internarea obligatorie şi carantina instituite pe perioada stării de urgenţă, Guvernul a aprobat, în data de 6 iulie a.c., un proiect legislativ privind iniţierea unor măsuri igienico-sanitare pentru situaţii deosebite de risc epidemiologic sau biologic, act normativ necesar pentru a gestiona şi controla pandemia de COVID -19.

“În contextul actual al creşterii, de la o zi la alta, a cazurilor de cetăţeni care sunt infectaţi cu noul coronavirus, textul de lege adoptat de Guvern, şi aflat pe ordinea de zi a acestei sesiuni extraordinare a Parlamentelui, este absolut necesar pentru corecta gestionare a pandemiei prin care trecem. Izolarea şi carantina persoanelor reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase, constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte de a fi infectate, de alte persoane, în spații special desemnate de autorități, la domiciliu sau în locația declarată de către persoana carantinată. Fără aplicarea acestor măsuri riscăm să asistăm la blocajul sistemului sanitar şi la o “explozie” de noi cazuri” a declarat deputatul PNL Prahova, Răzvan Prişcă.

“ Fac un apel către toţi colegii parlamentari, indiferent de apartenenţa politică, să înţeleagă necesitatea adoptării actului normatie propus de Guvern. Sănătatea cetăţenilor trebuie să primeze în faţă propriilor agende politice şi trebuie să fie principalul nostrum obiectiv în acest moment”a conchis deputatul Răzvan Prişcă.