Deputatul Grațiela Gavrilescu: PNRR nu este jucăria guvernanților!

Deputatul Grațiela Gavrilescu: PNRR nu este jucăria guvernanților!

Deputatul de Prahova Grațiela Gavrilescu a anunțat, marți, că a susținut atât moțiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea, cât și moțiunea de cenzură anunțată de PSD. Parlamentarul PPU-SL consideră că “numeroasele eșecuri în elaborarea și gestionarea PNRR arată clar că ministrul Cristian Ghinea este depășit de situație și singurul curs firesc al lucrurilor ar fi trebuit să se finalizeze cu demisia sau demiterea acestuia din Guvern”, transmis reprezentanții formațiunii politice.

Într-o declarație politică, deputatul Grațiela Gavrilescu face referire la observațiile transmise de Comisia Europeană, privind Planul Național de Redresare și Reziliență trimis de România la Bruxelles, și apreciază că, în acest context, Cristian Ginea ar trebui să piardă funcția de ministru al Fondurilor Europene.

„PNRR nu este jucăria guvernanților! Mă așteptam ca observațiile (numeroase și pertinente) primite din partea Comisiei Europene pe marginea propunerii României privind PNRR să aibă efect de duș rece asupra guvernanților! Nu au avut! Dimpotrivă, chiar: rostesc, la unison, aceleași și aceleași declarații goale de conținut: că solicitatele clarificări sunt unele «normale», că toate țările au primit astfel de cereri, că e o procedură în curs, căreia guvernul îi va face față… Ba, domnului ministru Cristian Ghinea îi arde și de ”mișto”-uri politice: pune pariu, cu mandatul pe masă, că PNRR nu va fi respins… Evident că… până la urmă… PNRR, tras- împins, va trebui să treacă, pentru că asta e regula jocului: toate statele membre să ocupe un loc la masa acestui proiect european. Dar să ne spună domnul ministru când se va întâmpla asta și cât ne vor costa toate erorile de gâgă - care puteau fi lesne evitate-, pe care ni le-a semnalat Comisia, erorile de fond, cum este omiterea unor investiții absolut obligatorii în agricultură, și întârzierea finalizării documentului, care nu ne va mai da posibilitatea încadrării în termenele alocate cheltuirii sumelor și așa ciuntite față de cele promise inițial!”, a transmis Grațiela Gavrilescu.

Parlamentarul consideră că, “într-o țară normală, un guvern responsabil i-ar fi cerut demisia, imediat, unui astfel de ministru incompetent! În România, incompetența e ridicată la rang de politică de stat”!

“Susțin și voi vota, alături de colegii mei din PPU(sl)  atât moțiunea simplă, împotriva ministrului Cristian Ghinea, cât și moțiunea de cenzură, anunțată, astăzi, de colegii din PSD. Sper ca aceste două instrumente democratice să fie folosite de toți parlamentarii responsabili, care doresc să pună punct, definitiv, acestei guvernări nocive pentru România!”, a mai anunțat Grațiela Gavrlescu.