Cristian Mihai Ganea: Zona Metropolitană Ploiești va însemna deschiderea granițelor unui municipiu închis între rafinării

Cristian Mihai Ganea: Zona Metropolitană Ploiești va însemna deschiderea granițelor unui municipiu închis între rafinării

Mihai Cristian Ganea, candidatul pentru funcția de primar al Ploieștiului din partea Alianței pentru Prahova, formată din PSD-Pro România- PPU-SL, susține că este imperios necesar formarea unei zone metropolitane ”care să deschidă granițele unui municipiu închis între rafinării”.


”Zona Metropolitană Ploiești, o idee veche, dar nepusă, încă, în practică, va însemna deschiderea granițelor unui municipiu închis între rafinării. O dezvoltare metropolitană ne va ajuta pe toți să transformăm orașul într-un municipiu cu adevărat european, atractiv pentru reprezentanții mediului de afaceri și pentru proprii cetățeni.
Astăzi, tot mai mulți ploieșteni aleg să se mute în localitățile limitrofe. Prin proiectul de dezvoltare pentru perioada 2020-2028 vom aduce ploieștenii înapoi acasă, oferindu-le transport ecologic, o reducere a poluării, învățământ de calitate, evenimente culturale și sportive, dar și o infrastructură la standarde europene”, a susținut Mihai Cristian Ganea.

Totodată, candidatul Alianței pentru Prahova pentru funcția de primar al Ploieștiului susține că în prezent, în municipiu nu există suficiente suprafețe de teren care să permită o dezvoltare socio-economică în adevăratul sens al cuvântului.

”Teritorial vorbind, Ploieștiul este un oraș care nu are îndeajuns de multe suprafețe de teren care să permită o dezvoltare socio-economică în raport cu necesitățile cetățenilor.
De altfel, realizarea Parcului Municipal Vest, dezvoltare zonelor de agrement din zona Parcului Bucov și apariția unor baze sportive private la marginea orașului sunt dovada vie a nevoii de spațiu.
Această nevoie de spațiu înseamnă dezvoltarea metropolitană așa cum toți am văzut că se întâmplă la Brașov, Sibiu sau Cluj.
Zona Metropolitană înseamnă spațiu, iar spațiul înseamnă în fapt crearea de perdele verzi, reducerea poluării, reducerea timpului pierdut în trafic, îmbunătățirea vieții.
Dezvoltarea rețelelor de transport public local prin societatea de transport TCE (fosta RATP), interzicerea accesului în municipiul Ploiești a mijloacelor de transport persoane din afara orașului prin înființarea unor terminale multimodale sunt o necesitate. Crearea locurilor de muncă nu poate fi decât o consecinţă a unui parteneriat real între Consiliul Județean, Primăria Ploiești, și localităţile din jurul Ploieștiului. Ploieștiul are nevoie de aer și spațiu”, a mai declarat Cristian Mihai Ganea.
Potrivit proiectului candidatului Alianţei PSD-Pro România-PPU-SL, Zona Metropolitană Ploiești ar fi formată din următoarele localități: Ploiești, Plopeni, Bucov, Blejoi, Păulești, Boldești-Scăeni, Ariceștii Rahtivani, Târgșoru Vechi, Brazi, Bărcănești, Berceni.