Cristian Diaconescu, noul președinte al Mișcării Populare. Trei prahoveni în structura de conducere a PMP

Cristian Diaconescu, noul președinte al Mișcării Populare. Trei prahoveni în structura de conducere a PMP

Trei lideri ai mișcării populare prahovene au fost aleşi în structurile centrale de conducere ale PMP. Decizia a fost luată în cadrul congresului formaţiunii care s-a  desfăşurat duminică la Sinaia.

Astfel, preşedintele PMP Prahova, Cătălina Bozianu, este vicepreşedinte al formaţiunii pentru regiunea 3, care cuprinde judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman, preşedintele PMP Ploieşti, Adina Chiţu, a fost aleasă preşedinte al Comisiei de Arbitraj şi Integritate, iar Adrian Piţigoi, fost viceprimar al Câmpinei, este secretar general adjunct al partidului.
În urma congresului de azi, Cristian Diaconescu a fost ales preşedinte al PMP şi votat drept candidat al partidului pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

"Prin această moţiune (...) vă rog să daţi acestui partid solidaritate, înţelepciune şi coerenţă la nivelul local şi central şi îndrăznesc să mă oblig în faţa dvs şi să vă promit că eu am să îi dau un viitor", a spus Diaconescu în discursul său.

Totodată, el a arătat că PMP nu iese "la tarabă" pentru un alt partid politic.

"Am văzut şi eu mica propagandă anterioară acestui congres. Ne-am întrunit aici să ne punem de acord în legătură cu ce facem în continuare, în legătură cu solidaritatea noastră, în legătură cu coeziunea noastră. Nu ne-am întâlnit aici să ieşim la tarabă pentru un alt partid politic. E o discuţie separată, e o discuţie care nu poate lipsi atunci când se identifică valori comune ce pot fi împărtăşite la un moment dat, este o discuţie care este natural să se poarte pentru că solidaritatea şi coeziunea pe partea dreaptă susţinută şi de Eugen (n.r. - Tomac) şi de conducerea partidului a fost transmisă ca mesaj tuturor. Vă las pe dumneavoastră să decideţi ce fel de răspuns s-a primit. Dar în acest moment este vorba despre noi prin noi înşine, dacă cineva din partea dreaptă recunoaşte acest adaggio", a declarat Diaconescu.