hidro

Consilierul loca Bogdan Lupu: Lipsă de transparență pe bani publici la Primăria Municipiului Ploiești!

Consilierul loca Bogdan Lupu: Lipsă de transparență pe bani publici la Primăria Municipiului Ploiești!
Bogdan Lupu, consilier local al Partidului PRO România, a criticat dur decizi conducerii Primăriei Ploiești de a le impune aleșilor locali să semnze un dosar de confindențialitate pentru a putea studia studiul de prefezabilitate al proiectului ”Spitalul Municipal de Urgență Ploiești”.  Acesta susține că ”executivul ploieștean a trecut la secrete de stat un studiu de prefezabilitate care ar fi trebuit să ne lămurească pe noi, ploieștenii, “că avem nevoie de un spital modern în Ploiești”.
 
”Lipsă de transparență pe bani publici la Primăria Municipiului Ploiești!
Executivul ploieștean a trecut la secrete de stat un studiu de prefezabilitate care ar fi trebuit să ne lămurească pe noi, ploieștenii, “că avem nevoie de un spital modern în Ploiești” și să “ne lumineze” în același timp cum putem contracta un imprumut pentru realizarea acestuia.
Pentru cei care au uitat sau nu stiu, executivul ploieștean condus de Andrei Voloseici a semnat, în 2021, un contract cu o companie ce se pretinde a fi a Bancii Mondiale , plătind, prin încredințare directă, 100.000 euro pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate în vederea construirii unui nou spital în Ploiești.
Încă de atunci mi-am exprimat dezaprobarea și nu am votat acest proiect, motivația fiind simplă, și anume că este evidentă necesitatea unui spital, iar posibilele surse de finantare sunt publice, nu secrete, iar acest lucru ține doar de managementul orașului să fie identificate și propuse cele mai buna variante!
Am fost chemat zilelea astea la sediul primăriei pentru a semna un acord de confidentialitate pentru a putea citi acest document plătit din bani publici .
NICIODATĂ nu o să fiu de acord cu așa ceva și NU o să semnez un astfel de document!
CUVÂNTUL TRANSPARENȚĂ TREBUIE SĂ INTRE ÎN VOCABULARUL EXECUTIVULUI PRIMĂRIEI PLOIEȘTI!
Ce are de ascuns primarul Andrei Volosevici în fața ploieștenilor?
Eu cred că este vorba de faptul că am plătit 100.000 euro din bani publici pe un document care nu conține nimic relevant”, a scris Bogdan Lupu pe pagina personală de Facebook.