Consilierii locali PSD Ploiești cer verificări amănunţite privind contractul dintre Primărie şi Intergroup Engineering

Consilierii locali PSD Ploiești cer verificări amănunţite privind contractul dintre Primărie şi Intergroup Engineering

Conducerea PSD Ploieşti, prin vocea consilierului local Sorin George Botez, a solicitat demararea unor verificări amănunţite privind contractul dintre Primăria Ploieşti şi Intergroup Engineering, firma contractată pentru pregătirea proiectelor europene.


Reacția alesului local vine după ce deprahova.ro a publicat un articol amplu legat de faptul că municipalitatea a primit o penalizare drastică din cauza unei creşteri substanţiale a costurilor la unul dintre proiectele europene (detalii aici).  Astfel, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, la sediul PSD Ploiești, consilierul George Botez a avut vineri o reacţie, a solicitat executivului ploieștean demararea unor verificări în ceea ce privește contractual cu Intergroup.


Alesul local a mai reclamat că Primăria Ploieşti a pierdut foarte mulţi bani în cei aproximativ zece ani de contract cu această societate, dând exemplul proiectelor propuse în mandatul trecut pentru amenajarea de grădiniţe, respinse de Consiliul Local pentru că erau foarte scumpe, potenţiala finanţare europeană era redusă, iar municipalitatea ar fi trebuit să acopere din surse proprii mare parte din costurile lucrărilor, dar şi un comision consistent pentru consultant.


"Este una dintre puținele societăți care desfășoară activități cu Primăria de aproximativ zece ani și nimic din ceea ce greșește nu decontează.Vă aduceți aminte, la un momendat același proiectant a propus Consiliului Local ridicarea a două grădiniție, fiecare în valoare de câte 3, 5 milioane euro, proiect care ar fi adus acestuia un onorariu de aproximativ 700.000 de euro. Lăsând a o parte faptul că Ploieștiul are nevoie de aceste grădinițe, în Consiliul Local, judecând oportunitatea ofertei proiectantului, am considerat că este o chestiune care depășește orice limită a bunului simț, iar eu am apreciat la acel moment, și am făcut public, că sunt absolut convins că există și conotații penale la această temă. (...) Au fost atât de multe semnale înainte că relaţia cu acest proiectant nu este una onestă. Este momentul, şi fac apel la primarul Volosevici, să lase la o parte orice chestiune legată de apartenenţa politică, să uite că domnia sa a adus acest proiectant în municipiul Ploieşti şi să declanşeze de urgenţă o anchetă, pentru a se vedea cum s-a ajuns de către fostul primar să suplimenteze un onorariu al proiectantului de la suma de câteva sute de mii de lei iniţial la suma de şase milioane. Explicaţia care a fost dată în primă instanţă de către reprezentanţii Primăriei, că această creştere a fost justificată de creşterea complexităţii proiectului, nu poate fi primită", a declarat consilierul local George Botez.


Vă reamintim faptul că, la mijlocul acestei săptămâni, că Ministerul Dezvoltării a impus pentru Primăria Ploieşti o corecţie de 100% pentru partea de proiectare aferentă obiectivului de investiţii de modernizare a ieşirii spre Târgovişte, obiectiv care include modernizarea străzii Cantacuzino, lărgirea la patru benzi în zona Podul Înalt și amenajarea unui terminal multimodal la actualul depou.