Deputatul Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Isteria trebuie să înceteze! Nu voi susține interzicerea creșterii porcilor

Deputatul Bogdan Toader, președintele PSD Prahova:  Isteria trebuie să înceteze! Nu voi susține interzicerea creșterii porcilor
Deputatul Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, a reacționat după ce ”Legea porcului”, prin care sunt prevăzute o serie de reguli pentru crescătorii de porci, a trecut de Senat și a fost trimisă spre aprobare la Camera Deputaţilor, care este for decizional. Social-democratul prahovean a precizat că isteria artificial creată privind interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile românilor trebuie să înceteze! 
 
Deputatul Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, susține că nu va exista o lege care să intersizică românilor să crească în gospodării, pentru propriul consum, decât cel mult cinci porciporci. Reacția vine după ce  ”Legea porcului”, prin care sunt prevăzute o serie de reguli pentru crescătorii de porci, a trecut de Senat.
 

Deputatul Bogdan Toader:Isteria artificial creată privind interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile românilor trebuie să înceteze!

 
”Isteria artificial creată privind interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile românilor trebuie să înceteze!
Deputații Partidului Social Democrat nu vor accepta niciodată ca țăranului român să-i fie îngrădit dreptul de a crește porci în propria-i gospodărie!
Îi asigur pe toți prahovenii care trăiesc în mediul rural că nu voi susține interzicerea creșterii suinelor, una dintre cele mai importante resurse de hrană pentru locuitorii de la sate și pentru populația întregii țări!
Dimpotrivă, românii au nevoie de resurse alimentare proprii, în condițiile în care vedem cu toții că intră tot mai des în țară carne și produse din carne cu probleme!
În plus, trebuie găsite metode de sprijin pentru fermele românești de creștere a porcilor, grav lovite ca urmare a răspândirii pestei porcine africane!
Nu vom fi de acord ca tradițiile noastre să fie călcate în picioare! Nu le putem interzice oamenilor să-și crească animale în gospodăriile proprii, în multe cazuri singura posibilitate de a asigura hrana membrilor familiilor de la țară!”, a scris deputatul Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, pe pagina personală de Facebook.