Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Salut decizia parlamentarilor români de a impozita TOATE pensiile speciale! Proiectul de lege al PSD este constituțional

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Salut decizia parlamentarilor români de a impozita TOATE pensiile speciale! Proiectul de lege al PSD este constituțional

Proiectul pentru impozitarea pensiilor speciale cu până la 85% a fost votat miercuri, aproape în unanimitate de deputați.  Deputaţii Comisiei de buget au decis, miercuri, impozitarea pensiilor mai mari de 7.001 lei cu 85% pentru ceea ce depăşeşte această sumă, după ce au dezbătut un proiect de lege al PSD care prevede impozitarea pensiilor speciale.

Pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei.

Legat de acest subiect, președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, susține că proiectul de lege al sociale-democraților care a fost validat de parlamentari este constituțional și respectă deciziile Curții Constituționale

”Salut decizia parlamentarilor români de a impozita TOATE pensiile speciale!

▪︎Pensiile speciale, inclusiv cele ale militarilor, foștilor șefi de stat, parlamentari, primari și ale magistraților, vor fi impozitate cu până la 85%.▪︎

 Proiectul de lege al PSD este constituțional și respectă deciziile Curții Constituționale a României și este susținut de toate partidele politice!

🛑 Este o măsură de stânga, care generează venituri pentru bugetul de stat, într-un moment în care este nevoie de soluții și nu trebuie să uităm că alocațiile și pensiile trebuie mărite cât mai rapid! Toate s-au scumpit!

Întreaga societate românească are nevoie de măsuri relevante și de coerență! PSD înțelege această nevoie și aștept și alte noi măsuri bune în Parlamentul României!”, a precizat Bogan Toader, președintele PSD Prahova.

Legea trebuie să treacă și de Curtea Constituțională, deoarece judecătorii CCR au declarat neconstituțională legea privind eliminarea pensiilor speciale.