Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Operatorii economici au nevoie în continuare de ajutor

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Operatorii economici au nevoie în continuare de ajutor

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, de altfel și președintele Consiliului Județean Prahova, propune acordarea de facilităţi fiscale pentru firmele din sectorul HoReCa, arătând că aceste societăţi au fost puternic lovite în timpul pandemiei şi că, fără sprijin, supravieţuirea multor dintre ele este în pericol.

 

 

"Pentru clienții teraselor și ai unităților de cazare din zonele turistice ale Prahovei este un început de reintrare în normalitate. Este adevărat, diferită față de cea de dinainte de pandemie! Pentru agenții economici, însă, situația nu va fi tocmai ușoară. Nu mai discută nimeni despre profit, ci despre supraviețuirea afacerilor din domeniu. Mulți dintre cei aproximativ 5.000 de angajați din unitățile HoReCa ale județului nostru se tem în continuare pentru locurile lor de muncă. Prin noile reguli impuse de autoritățile naționale, cheltuielile sunt extrem de mari și, în unele cazuri, se pune problema renunțării la o parte a salariaților", a susținut preşedintele PSD Prahova.

 

Bogdan Toader a mai precizat că proiectul propus în Consiliul Local Ploieşti de colegii săi de partid, prin care taxele aplicate teraselor de pe domeniul public au fost reduse până la finalul acestui an.

"Operatorii economici au nevoie în continuare de ajutor, iar, la Ploiești, consilierii locali social-democrați au inițiat un proiect de hotărâre prin care chiriile plătite pentru terasele amplasate pe teritoriul municipiului să fie diminuate până la finalul acestui an. Este nevoie de sprijinirea acestor firme, în limitele legii, astfel încât să nu avem o creștere a numărului societăților care își închid porțile și își trimit oamenii în șomaj!", a mai declarat Bogdan Toader.