Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: După ce pensiile și salariile au fost înghețate, iată că și investițiile au fost blocate

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: După ce pensiile și salariile au fost înghețate, iată că și investițiile au fost blocate

Președintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, a criticat dur, faptul că investițiile din zeci de localități prahovene sunt blocate din cauza întreruperii finanțării prin PNDL.

 "Este de neînțeles cum, la numai trei luni de la aprobarea bugetului de stat, fondurile destinate acestor obiective finanțate prin PNDL să fie deja terminate. Vorbim despre investiții în școli, în modernizări de drumuri locale, despre rețele de canalizare și de alimentare cu apă. În Prahova sunt proiecte în aproape toate localitățile, în valoare de peste 767 milioane de lei, în total. După ce pensiile și salariile au fost înghețate, iată că și investițiile au fost blocate. Acesta este un motiv în plus pentru care noi, parlamentarii PSD Prahova, am semnat moțiunea de cenzură și vom vota, marți, această moțiune”, a precizat deputatul Bogdan Toader, președintele PSD Prahova. 

Totodată, Toader a atras atenția și asupra pericolului pierderii finanțării europene pentru unele dintre proiectele aflate în implementare în momentul alegerilor locale din anul 2020, printre care se regăsesc și modernizarea DJ 720, finalizarea extinderii Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, precum și refacerea și dotarea ambulatoriilor Spitalului Județean de Urgență și Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.


 De altfel, liderul PSD Prahova a atins și problema inițierii, de către actuala conducere a Consiliului Județean Prahova, a unor proiecte de infrastructură rutieră, în detrimentul celor aflate în diferite stadii, începute în mandatul 2016-2020.

Bogdan Toader nu a ezitat în a ataca și lipsa de implicare a ministrului Finanțelor Publice, senatorul de Prahova Alexandru Nazare, în sprijinirea autorităților prahovene.

“Unul dintre reprezentanții trimiși de prahoveni, prin vot, în Parlamentul României este ministrul Finanțelor. Fiindcă este senator de Prahova, mă așteptam să vedem mai multe fonduri pentru județ”, a precizat Bogdan Toader.