Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Consiliul Judetean să manifeste mai multă prudență în gestionarea fondurilor, având în vedere previziunile economice pentru 2021

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Consiliul Judetean să manifeste mai multă prudență în gestionarea fondurilor, având în vedere previziunile economice pentru 2021
Reunit în prima ședință ordinară din acest an, Consiliul Județean Prahova a aprobat, miercuri, contractarea unei finanțări interne rambursabile în valoare de 165 milioane de lei pentru finanțarea unor obiective de investiții de interes județean, inclusiv pentru asigurarea cofinanțării unor proiecte depuse pe fonduri europene și guvernamentale.
 
Din acest împrumut: 16,2 milioane de lei vor fi alocați investițiilor în sănătate (15,06 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești și 1,16 milioane de lei   pentru Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Ploiești); 22,21 milioane de lei vor fi alocați investițiilor în drumuri (DJ 102I, DJ 102K, DJ 102D, DJ 100C, DJ 720, pasaj intersecție DN1 cu DJ 101 și strada Buda); 93,88 milioane de lei vor fi alocați investițiilor în termie (Reabilitare rețele termice SACET Ploiești, înlocuire arzătoare cazanul nr. 5 CET Brazi); 29,49 milioane de lei vor fi alocați înființării rețelei de gaze naturale în Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic; 0,69 milioane de lei vor fi alocați investițiilor în Centrul Școlar de Educație Incluzivă – Comuna Filipeștii de Tîrg, iar 2,7 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru reabilitarea Casei Compozitorului Paul Constantinescu din Ploiești.
 
Decizia legislativului județean a fost apreciată și de Bogdan Toader, președintele PSD Prahova. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, liderul social democraților prahoveni susține că se bucură  de faptul că sunt continuate proiectele din fonduri europene sau din alte surse de finanțare nerambursabilă, pe care le-a demarat în perioada în care ocupa funcția de președinte al Consiliul Județean Prahova.
 
Totodată, Toader a ținut să tragă un semnal de alarmă, sfătuind noua conducere a executivului județean să  manifeste mai multă prudență în gestionarea fondurilor, având în vedere previziunile economice pentru 2021.
 
 
 
”În calitate de fost președinte al Consiliului Județean Prahova, mă bucur că sunt continuate proiectele din fonduri europene sau din alte surse de finanțare nerambursabilă, pe care le-am demarat împreună cu fosta echipă de la Consiliul Județean Prahova!
Sunt proiecte foarte importante pentru prahoveni, obiective de infrastructură rutieră, sanitară și de învățământ special, de care cetățenii au nevoie din plin:
* Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene DJ102K, DJ 102D, DJ 100C
* Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 720
* Extinderea, reabilitarea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean
* Extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriilor de la Spitalul Județean de Urgență și de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești
* Reabilitarea termică a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești
* Construcția, reabilitarea și modernizarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Filipeștii de Târg
* Pasajul de la intersecția DN1 cu DJ 101 și strada Buda
* Reabilitarea a 2,5 kilometri din DJ 102I, la Valea Doftanei
* Restaurarea Casei compozitorului Paul Constantinescu Ploiești
* Rețeaua de distribuție a gazelor naturale în localități de pe Valea Slănicului, a cărei documentație (studiu de fezabilitate) a fost finalizată în vara anului 2020.
Toate aceste proiecte, lansate în mandatul 2016-2020, sunt esențiale pentru comunitățile locale și sper să fie găsită sursa de finanțare pentru continuarea lor. Totuși, graba cu care se dorește finanțarea acestor proiecte dintr-un împrumut este de neînțeles și lansează mari semne de întrebare, având în vedere faptul că încă nu se cunosc cifrele bugetului pe anul 2021 și estimările pentru anii următori.
Ar trebui menționat faptul că, în acest moment, Consiliul Județean mai are de rambursat aproape 10 milioane de Euro, dintr-un împrumut făcut tot de o guvernare locală liberală in anul 2006.
◾️Poate ar trebui Consiliul Judetean să manifeste mai multă prudență în gestionarea fondurilor, având în vedere previziunile economice pentru 2021. ◾️”, a scris Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, pe pagina personală de Facebook.