Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Dan Barna e penal în funcție publică sau acest atribut e adresat exclusiv pesediștilor?

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Dan Barna e penal în funcție publică sau acest atribut e adresat exclusiv pesediștilor?

Deputatul Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, a comentat informaţiile apărute recent cu privire la verificările DLAF vizând mai multe proiecte europene în care a fost implicat Dan Barna şi sesizarea transmisă la DNA, politicianul prahovean sugerându-i preşedintelui USR să rămână fidel principiilor promovate prin campania "Fără penali în funcţii publice".

Într-un mesaj amplu publicat miercuri pe contul oficial de Facebook, preşedintele PSD Prahova notează că, de-a lungul timpului, eticheta de "penal" a fost aplicată unor politicieni chiar şi în lipsa unor condamnări, adăugând, în acest context, că suspiciunile apărute acum cu privire la posibilele fapte penale în cazul lui Dan Barna "ar fi fost altădată de ajuns pentru ca sălile Parlamentului României să fie invadate de protestatari care să-i ceară demisia".

"Sintagma «Fără Penali în Funcții Publice» a fost extrapolată de dumneavoastră, domnilor din USR-PLUS și din PNL, inclusiv asupra persoanelor care beneficiază de prezumția de nevinovăție! Ați aruncat cu noroi, ați folosit chemările în fața procurorilor drept dovadă a murdăriei contracandidaților, fără să aveți dovezi că oamenii respectivi erau vinovați, fără să existe condamnări penale definitive care să ateste, conform legilor în vigoare, vinovăția lor! Ați strigat, domnilor din USR-PLUS, «Fără Penali în Funcții Publice!» în ambele campanii electorale derulate anul trecut, în 2020. V-ați bazat pe faptul că românii reacționează la acest slogan, pe care l-ați folosit inclusiv în manifestările de stradă. Se dovedește acum că a fost doar un slogan de campanie. Simplele suspiciuni care planează asupra persoanei domnului Ilie-Dan Barna, vicepremier al României în Guvernul Cîțu, ar fi fost altădată de ajuns pentru ca sălile Parlamentului României să fie invadate de protestatari care să-i ceară demisia! «Demisia! Penal într-o înaltă funcție publică!» ar fi strigat, probabil, adepți ai propriei dumneavoastră teorii asupra vinovăției nedovedite în instanță! Ați arătat cu degetul spre orice politician social-democrat care era în atenția instituțiilor de cercetare penală. V-ați creat o aură imaculată, care se dovedește acum că era de un alb murdar", a afirmat Bogdan Toader, după apariţia informaţiilor privind sesizarea trimisă de Departamentul de Luptă Anti-Fraudă către Direcţia Naţională Anticorupţie.