Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, reacție la propunerea PNL de alegere a președinților de CJ de către consilieri: Consider că nu va exista reprezentativitate

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, reacție la propunerea PNL de alegere a președinților de CJ de către consilieri: Consider că nu va exista reprezentativitate

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, a criticat inițiativa PNL de a modifica legea de alegere a autorităților publice locale astfel încât președinții de consilii județene să fie în continuare aleși de consilierii județeni, nu prin vot direct de către cetățeni.Liderul social-democraților prahoveni consideră că nu un președinte de CJ nu poate avea în acest fel reprezentativitate când este ales de 15 consilieri.


” Este vorba despre o inițiativă strict politică, lipsită de fundament, în urma unor calcule în ceea ce privește formarea majorităților în consiliile județene. Consider că nu va exista reprezentativitate atâta timp cât un președinte de consiliu județean va fi ales de 15 consilieri. Pe cine reprezinți în acel moment, pe consilieri sau pe locuitorii județului Prahova? Aceasta inițiativă scoate din joc, practic, cetățeanul și votul lui, delegitimizând în același timp funcția de președinte al consiliului județean, ca reprezentant ales al comunității”, a susținut Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, care a ținut să precizeze faptul că ” nu este normal ca înainte cu câteva luni de la startul campaniei electorale să nu știm cum se vor desfășura alegerile locale”.


Șefii de Consilii Județene vor fi aleși din rândul consilierilor județeni și prin votul acestora, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică de Ministerul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.