Bogdan Toader, președintele CJ Prahova:Guvernul României salvează situația termoficării la Ploiești, în timp ce primarul Adrian Dobre minte, din nou, ploieștenii

Previous Next

Bodan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, a reacționat după ce primarul Adrian Dobre a anunțat faptul că, în urma discuțiilor de luni dimineață purtate cu reprezentanții Veolia Energie Prahova, s-a ajuns la decizia ca să fie prelungit contractul de concesiune a serviciului de termoficare cu amendamentul ca tariful la gigacalorie să fie de 237 lei plus TVA.

În acest context Toader îl acuză pe edilul șef al orașului că minte și dezinformează ploieștenii cu privire la situația generată de tariful Gigacaloriei.

Președintele Consiliului Județean Prahova menționează că propunerea tarifului a venit de la Veolia în urma unei decizii luate de Guvernul PSD-ALDE.

 

Iată mai jos mesajul postat Bogdan Toader pe Facebook:

Guvernul României salvează situația termoficării la Ploiești, în timp ce primarul Adrian Dobre minte, din nou, ploieștenii...

Ca urmare a plafonării prețului la gaze pentru consumatorii casnici și pentru CET-uri la prețul de 68 de lei pe MWh, decizie luată de Guvernul României, la finalul săptămânii trecute, se concretizează un important efect pentru prețul pe care îl vor plăti ploieștenii racordați la sistemul centralizat de furnizare a apei calde și a încălzirii.

Propunerea acestui tarif a venit de la Veolia și nu de la primarul municipiului Ploiești, iar datorită acestei decizii, luate de Guvernul PSD-ALDE, practic, se clarifică situația furnizării agentului termic la Ploiești, cel puțin pentru următoarele cinci luni, când ar urma să fie refăcută formula de calcul. Astfel și-au găsit ecou favorabil eforturile depuse de mine, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Prahova, alături de reprezentanții PSD-ALDE din cadrul Consiliului Local Ploiești, în vederea rezolvării problemei sistemului public de termoficare.

Concret, în urma negocierilor, de astăzi, cu reprezentanții Veolia Energie Prahova, prețul propus de livrare a agentului termic către populație este de 237 de lei plus TVA/Gigacalorie, față de prețul actual de 186 de lei plus TVA/ Gigacalorie, noul tarif fiind avizat de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Am promis că voi rămâne un partener corect al tuturor ploieștenilor și, pe această cale, vă informez că, pentru protejarea consumatorilor din municipiul Ploiești racordați la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, operat de Veolia Energie Prahova, colegii mei, consilierii PSD-ALDE din cadrul Consiliului Local Ploiești vor propune și vor susține ca municipalitatea #săsubvenționeze diferența de preț dintre tariful actual și cel avizat de ANRE.

Din păcate, primarul Adrian Dobre nu înțelege că are obligația de a comunica informații corecte ploieștenilor și, mai mult decât atât, nu conștientizează că sunt numeroși cei care au citit și ascultat afirmațiile împotriva actualului operator, în relație cu care, astăzi, alege, așa cum ne-a obișnuit, să o întoarcă ca la Ploiești, pozând într-un negociator fair-play, asumându-și o victorie parțială, “de etapă”, pentru că trebuie să fim cinstiți față de ploieșteni și să îi informăm corect, prețul cu care a venit Veolia Energie Prahova, de 237 de lei plus TVA/Gigacalorie, ar putea să fie renegociat, peste cinci luni.

Rămân alături de ploieșteni și sper să revin cu vești și mai bune, Ploieştiul fiind singurul oraș din România în care nu se subvenționează prețul Gigacaloriei.