Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

Amănunte ”din spatele” conferinței de presă în care primarul Adrian Dobre a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat

Amănunte ”din spatele” conferinței de presă în care primarul Adrian Dobre a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat

Primarul Adrian Dobre a organizat joi după-amiază o conferința de presă în care a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat la primăria orașului.

Conferința a debutat cu o lagră prezentare de către edil a tuturor proiectelor pe care acesta le-a dezvoltat, majoritatea fiind în acest moment doar pe hârtie. Astfel, Adrian Dobre a susținut că ar fi inițiat și dezvoltat proiecte din fonduri europene în valoare de 200 de milioane de euro.

 

Vizibil deranjat de decizia partidului, chiar de la nivel central, de a nu-i mai oferi șansa să candideze pentru un nou mandat de primar din cauza poziției proaste pe care o ocupă în sondaje, actualul edil a avut o atitudine pe alocuri arogantă.

Dobre a susținut că următorul primar va avea de tăiat multe pamblici la proiectele începute de el pe fonduri europene.

De asemenea, s-a lăudat spunând că experiența pe care a dobândit-o atât ca primar, cât și ca fost prefect, va folosi pe viitor altor primari pe care îi va putea ajuta din postura de parlamentar, exemplificând că se pricepe la absorbția fondurilor europene și la problemele de mediu.

“Toate sumele și toate proiectele pe care le aveți aici sunt certe.(…).  În momentul de față, cel care va veni la Primărie va fi foarte, foarte ocupat cu tăiatul de pamblici pentru toate aceste proiecte și bineînțeles că voi urmări foarte atent asupra modului în care se vor implementa aceste proiecte și să sprijin tot acest complex de proiecte care însemnă dezvoltarea municipiului Ploiești și sprijinul pe care pot să-l ofer altor autorități locale, prin experiența și expertiza mea.”, a declarat actualul edil al Ploieștiului.

 

Întrebat când va fi reorganizată dezbaterea bugetului local pentru anul 2020 care a fost amânată săptămâna aceasta pentru că edilul nu a ajuns la prezentare, Dobre a răspuns, într-o manieră arogantă sau, mai bine spus, precum o persoană pe care nu o mai interesează ce urmează să se întâmple de vreme ce ea ”a ieșit din joc”.

Primarul a mai susținut faptul că nu are rost să mai fie ținută, atâta timp cât fondurile europene atrase de el, în valoare de 200 de milioane de euro, reprezintă bugetul municipiului pentru trei ani și că, oricum, mare parte din bani se duce pe salariile funcționarilor din primărie.