Alianța pentru Prahova a contestat la BEJ mai multe neregului în procesele verbale

Alianța pentru Prahova a contestat la BEJ mai multe neregului în procesele verbale

PSD Prahova a emis un comunicat de presă în care anunță faptul că a contestat la Biroul Electoral Județean Prahova mai multe nereguli în procesele verbale, în urma numărătorii paralele făcute.Social democrații susțin că au fost sesizate necorelări între procesele verbale din secțiile de votare și rezultatul afișat pe site-ul AEP, în mai multe secții de votare din județ.

Iată comunicatul de presă:

Alianța pentru Prahova a contestat la Biroul Electoral Județean Prahova mai multe nereguli în procesele verbale, în urma numărătorii paralele făcute. Au fost sesizate necorelări între procesele verbale din secțiile de votare și rezultatul afișat pe site-ul AEP, în mai multe secții de votare din județ.

La verificarea site-ului AEP pentru centralizarea rezultatelor votului, am constatat că, la mai multe secții de votare din județul Prahova, au fost inversate voturile între Alianța pentru Prahova și alte formațiuni politice înscrise la scrutinul de duminică.

De asemenea, am solicitat renumărarea voturilor nule, atât pentru alegerea Consiliului Județean, cât și pentru alegerea Președintelui Consiliului Județean Prahova, sesizând un număr nejustificat de mare al voturilor nule - peste 27.000 de voturi nule la Consiliul Județean.

În cazul în care contestatiile vor fi respinse, vom recurge la instanțele de judecată.

Așteptăm cu interes răspunsul Biroului Electoral Județean, deoarece este necesară o imagine finală  foarte corectă a rezultatului scrutinului din 27 septembrie.