Alexandru Săraru, reprezentant AUR:România este în faliment! Nu a reușit să absoarbă nici măcar banii din PNRR pe care îi meritam

Alexandru Săraru, reprezentant AUR:România este în faliment! Nu a reușit să absoarbă nici măcar banii din PNRR pe care îi meritam

Alexandru Săraru, membru în Consiliul Național de Conducere al AUR,  a criticat în termeni duri noile măsuri fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, susținând că Alianța pentru Unirea Românilor nu susține aceste propuneri.

 „România este în faliment! După ce că timp de 30 de ani nu s-a clădit nimic, România nu a reușit să absoarbă nici măcar banii din PNRR pe care îi meritam. Din cele 30 miliarde, am reușit să absorbim doar 600 milioane.

Într-o altă ordine de idei, aceste măsuri antieconomice pe care Marcel Ciolacu, împreună cu miniștri săi doresc să le implementeze și le vor implementa prin asumarea răspunderii afectează toate categoriile sociale. Noi nu suntem pentru aceste măriri de taxe și impozite”, a susținut Alexandru Săraru, membru în Consiliul Național de Conducere al AUR, precizând că optimizarea fiscală propusă de formațiunea politică din care face parte vizează „reducerea taxării muncii, undeva la 25% pentru primii 5.000 de lei câștigați.

De ce? La buget vor fi aceeași bani, dar în momentul în care ai o taxare redusă îți vor rămâne mai mulți bani. (…) Acești bani vor fi duși în economie unde se va forma un circuit economic complet și complex”, a precizat Alexandru Săraru.

Totodată, Săraru a  lansat un apel și către USR de a anunța dacă se alătură sau nu moțiunii de cenzură.