Adrian Axinia, deputat AUR Prahova: Este o mostră de incompetență totală să vrei să majorezi salariul minim în anumite domenii și să sfârșești prin a-l micșora

Adrian Axinia, deputat AUR Prahova: Este o mostră de incompetență totală să vrei să majorezi salariul minim în anumite domenii și să sfârșești prin a-l micșora

 Deputatul AUR, Adrian Axinia, a declarat că guvernanții își bat joc de aproximativ 10% dintre angajații din România care lucrează în domeniile construcții, agricultură și industria alimentară.

„La nicio săptămână de la promovarea așa-zisului pachet fiscal bugetar, Guvernul Ciolacu-Iohannis nu a găsit soluții pentru salariile angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară. Vorbim de 545.000 de angajați. Este o mostră de incompetență totală să vrei să majorezi salariul minim în anumite domenii și să sfârșești prin a-l micșora”, a spus Adrian Axinia.

Acesta a și exemplificat efectele pe care măsurile Guvernului Ciolacu le-ar avea asupra angajaților din cele 3 domenii de activitate. În prezent, la un salariu brut în construcții/agricultură de 4.000 de lei pentru care nu se plătesc contribuții de sănătate, salariul net este de 3.150 lei. Dacă salariul brut devine 4.500 de lei, dar se plătesc contribuții la sănătate de 10%, atunci salariul net devine doar 3.094 lei.

Potrivit deputatului AUR, guvernanţii par că vor să distrugă trei sectoare economice cruciale unde, întâmplător, capitalul este deţinut de români: construcţii şi agricultură/industria alimentară.

Adrian Axinia a abordat și tema atacurilor din ultima perioadă la adresa AUR. Acesta a precizat că „în ultimele 2 săptămâni asistăm la niște atacuri de-a dreptul isterice, disperate, ale celor două partide care formează guvernul și asta din cauza unor sondaje apărute și care dau partidul AUR că fiind fie pe locul 1, fie pe locul 2, dar cu siguranță ne-am consolidat poziția de cel mai puternic partid de opoziție. Înțelegem toate mașinațiunile care sunt făcute împotriva noastră și nu facem astăzi decât să spunem românilor de bun simț că noi o să mergem mai departe, în ciuda tuturor acestor atacuri. Nu ne vor doborî”.