A fost semnat protocolul formării Alianței pentru Prahova! Bogdan Toader: Trebuie mai mult ca oricând să dăm dovadă de unitate și de solidaritate

A fost semnat protocolul formării Alianței pentru Prahova! Bogdan Toader: Trebuie mai mult ca oricând să dăm dovadă de unitate și de solidaritate

Conducerea ”Alianței pentru Prahova”, formată din PSD, PPU-SL şi Partidul Pro România, și-a făcut cunosctute,  miercuri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Hipodrom Ploiești,  motivele care au stat la baza unificării formațiunilor de stânga.

În acest context, președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, candidatul alianței la șefia Consiliului Județean, a punctat faptul că prin acest demers s-a dorit transmiterea unui mesaj de solidaritate și de unitate.

”Este important să înțelegem că în aceste timpuri, în aceste momente grele prin care trecem cu toții, toată societatea românească, nu doar Prahova, trebuie mai mult ca oricând să dăm dovadă de unitate și de solidaritate”, a susținut Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

 

Totodată, candidatul social democraților la șefia CJ a anunțat faptul că de astăzi este oficial în campanie electorală, cu toate că nu și-a dorit ca alegerile să se desfășoare în această perioadă în care numărul cazurile de coronavirus a crescut alarmant.

”Astăzi putem să spunem că începem cu adevărat campania electorală. Noi nu ne-am dorit să intrăm în acestă campanie electorală pentru că am spus că cetățeanul, în aceste momente, este cel mai important și trebuie să ne preocupe foarte mult sănătatea lui. Este o perioadă în care trebuie să fim responsabili și să nu punem în pericol viața cetățenilor județului printr-o campanie agresivă, așa cum se încearcă din partea Partidului Național Liberal”, a mai declarat Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, care a ținut să precizeze și faptul că ”În acești ultimi șase ani de când lucrez în administrația publică prahoveană, având funcție de conducere, am mers la pas în toate localitățile din județ și pot să afirm că știu care sunt problemele cu care se confruntă. Mesajul cu care toți din clasa politică să venim astăzi în fața prahovenilor este unul de îngrijorare pentru ce se întâmplă, pentru ce va urma atât din punct de vedere sanitar, cât și economic. Nu cred că mesajul este ”vrem oameni noi, îi schimbăm pe PSD-iști, să vină PNL-iştii". Ce s-a întâmplat la guvernare se dorește să se întâmple și în Prahova și vedem cu toţii cum merg lucrurile cu toții, Astăzi trebuie să fim uniți mai mult ca oricând  și din acest motiv noi am decis ca împreună să susținem cetățenii, cetățenii sunt cei mai importanți și prahovenii chiar contează. Am spus că iubesc Prahova și chiar fac acest lucru zi de zi. Avem cu ce să ne mândrim și avem de ce să iubim Prahova. Iar dacă o iubim cu adevărat, ne strângem mâna și  venim cu proiecte și soluții, nu cu ură și dezbinare".

Legat de formarea ”Alianței pentru Prahova”, viceprimarul Cristian Ganea, candidatul comun pentru funcția de primar al Ploieștiului, a susținut că era nevoie de o astfel de alianță, a formațiunilor politice de stângă, reamintind faptul că acesta a pierdut alegerile deorece ”stânga nu a fost unită”.

"Mulţumesc tuturor celor care cred în Alianţa pentru Prahova, singura capabilă să guverneze atât pe plan local cât şi judeţean. Acum patru ani am candidat la Primărie, dar am pierdut pentru că stânga nu a fost unită, pentru că ploieştenii au dat încredere Partidului Naţional Liberal, care astăzi îşi bate joc de sănătatea ţării, care a luat în derâdere alocaţiile şi pensiile. Astăzi, la Ploieşti, alianţa îşi propune o listă de consilieri competenţi, care vor veni cu un program de dezvoltare urbană pentru a scoate la lumină oraşul Ploieşti", a declarat Cristian Gandea, candidatul comun pentru Primăria Ploieşti.

"Alături de colegii mei din Pro România, am înţeles după o analiză atentă că şansele stângii pot fi mari doar împreună, mai ales după ultimele decizii din mediul politic prahovean. De aceea am decis să ne alăturăm echipei PSD-PPU(SL), pentru a deveni împreună mult mai puternici. Ca prefect, am colaborat şi am lucrat foarte bine cu domnul preşedinte Bogdan Toader şi niciodată nu am eşuat în proiectele comune şi în rezolvarea problemelor cu care s-a confruntat judeţul. Indiferent de funcţiile pe care le vom ocupa după 27 septembrie, rămânem aceiaşi profesionişti, eu rămân acelaşi om serios, muncitor, de echipă şi nu voi dezamăgi prahovenii. De altfel, nu cred că se poate face administraţie publică performantă dacă nu pui cetăţeanul şi interesul public pe primul loc", a declarat şi fostul prefect Mădălina Lupea, care odată cu formarea alianţei a renunţat la candidatura de la Pro România pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, urmând să îl susţină pe Bogdan Toader.

” Un moment extrem de important, azi, în Ploiești și în Prahova! Am semnat protocolul formării Alianței pentru Prahova, format din cele trei paritide, PSD, PPU(SL) și Pro România, trei partide de centru-stânga, formând astfel pentru prima dată, aici, la Prahova, alianța de centru-stânga”, a precizat deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele PPU(SL) Prahova.

 

La conferinţă au participat Bogdan Toader, candidatul comun al alianţei pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Graţiela Gavrilescu, preşedintele PPU(SL) Prahova, Cristian Ganea, devenit candidatul comun al alianţei la Primăria Ploieşti, propus de Pro România, Radu Oprea, senator PSD, Mădălina Lupea, candidat propus de Pro România pe lista comună pentru Consiliul Judeţean Prahova, fostul senator Ion Luchian şi George Botez, consilier local PSD. De asemenea, au fost prezenţi candidaţii la primăriile din Băicoi - Marius Constantin, actual primar, propus de PPU(SL), Câmpina - Nicolae Moisescu, propus de PSD, şi Urlaţi - Costin Bolgiu, propus de Pro România. Reprezentanţii celor trei formaţiuni au explicat că pentru Consiliul Judeţean şi cele două municipii, Ploieşti şi Câmpina, vor exista candidaţi comuni ai alianţei, în 22 de localităţi vor exista candidaturi comune PSD-PPU(SL), iar în Starchiojd, Urlaţi şi Ariceştii Rahtivani vor fi candidaturi comune PSD-Pro România.

Conferința de presă poate fi urmărită în materialul video de mai jos: