Vicepremierul Grațiela Gavrilescu solicită demisia primarului Adrian Dobre ca urmare a scandalului ”termoficarea”: Este un PLÂNGĂCIOS

Vicepremierul Grațiela Gavrilescu solicită demisia primarului Adrian Dobre ca urmare a scandalului ”termoficarea”: Este un PLÂNGĂCIOS

Viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, cea care ocupă și funcția de președinte ALDE Prahova, a reacționat dur în ceea ce privește unul dintre cele mai fierbinți subiecte din Ploiești și anume anunțul Veoliei Energie privind faptul că nu va mai putea să livreze agent termic începând cu data de 1 mai.

Drept urmare, liderul liberalilor și democraților europeni i-a solicitat vineri primarului Adrian Dobre să demisioneze. Grațiela Gavrilescu  îl consider singurul vinovat pentru situaţia critică în care a ajuns Ploieştiul, de a lăsă oamenii fără apă caldă şi căldură.

” Am aflat cu stupefacție că operatorul de termie care este în contract cu municipalitatea anunță ploieștenii nu numai că își închide porțile și nu mai furnizează apă caldă și căldură de la 1 mai,  dar Primăria Ploiești trebuie să plătească și în avans nu știu ce bani.  Management defectuos este puțin spus…cred că o să ajungem  unici în Europa…dacă îmi aduc aminte, când eram viceprimar ne lăudam că avem cel mai mic tarif de referință. Am ajuns să suspendăm activitatea și să nu mai aibă ploieşteanul cu ce să se încălzească și cu ce apă să se spele.  Domnul primar cunoștea faptul că acest contract se va finaliza anul acesta.Dacă voia să schimbe operatorul trebuia să știe să facă o achiziție publică, dacă voia să facă o prelungire de contract, trebuia să știe că există o comisie de negociere.(…)  Cred că nu este normal ca un primar să fie PLÂNGĂCIOS şi să nu facă nimic pentru ploieştean. Îi cer primarului să-şi dea singur demisia!”, a declarat ministrul Grațiela Gavrilescu.

Vezi declarația integrală în materialul video de mai jos: