Primarul Adrian Dobre, după ce a pierdut cele 11 autobuze electrice: Graţiela Gavrilescu a blocat proiectul din raţiuni politice

Primarul Adrian Dobre, după ce a pierdut cele 11 autobuze electrice: Graţiela Gavrilescu a blocat proiectul din raţiuni politice

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a susținut joi, în cadrul unei conferințe de presă  faptul că  Primăria Ploieşti a ratat şansa de a obţine 11 autobuze electrice de la Ministerul Mediului deoarece ministrul Graţiela Gavrilescu a blocat proiectul din raţiuni politice. 

"Graţiela Gavrilescu devine cel mai toxic politician din Ploieşti", a spus Dobre.

"Senzaţia este că vrea să pustiască municipiul", a afirmat Adrian Dobre, completând că, din informaţiile sale, Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova, ar dori să candideze din nou la Primăria Ploieşti, în 2020, ceea ce ar putea explica un eventual interes al ei de a bloca proiectele actualei administraţii.

 "Aruncând vina pe umerii autorităţii locale, îşi caută un fel de scuză, apoi se transformă într-un sfânt şi devine salvatoarea oraşului. Al doilea motiv este cel birocratic, o birocraţie de ultim nivel, de grotă, pe care îl vedem la nivelul Ministerului Mediului. Au fost primării care nu au primit finanţare pentru un motiv de genul «nu a existat ştampilă pe nu ştiu ce pagini». Noi n-am avut postat pe site-ul Primăriei acest studiu. Dacă era un ploieştean adevărat, ar fi putut, dacă ăsta era un motiv real, să sune la autoritatea locală şi să transmită acest lucru. Se vede cum iubeşte oraşul. Al treilea lucru este chiar programul în sine. Este un program prin care de fapt nu se doreşte alocarea banilor către autorităţile respective, se găsesc tot felul de motive să arunce vina pe umerii primăriilor. Eu nu cred că oraşe precum Cluj, Timişoara, Constanţa nu au avut toate documentele. Erau zvonuri legate chiar de faptul că vor fi doar două autorităţi care vor primi această finanţare", a reclamat primarul municipiului Ploieşti.

Edilul a mai susţinut că, din ce-a observat, nu a găsit nicio diferenţă între documentaţia propusă de municipalitatea şi cererea venită de la Braşov, care a fost acceptată de minister: "A fost un proiect bun, care a cuprins toate elementele solicitate".