Codrin Ștefănescu,mesaj către colegii din PSD Prahova: Rupeți lanțurile cu care sistemul a învăluit Prahova . Aveți datoria asta chiar dacă sunt alegeri

Prezenți la sediul Partidului Social Democrat, filiala Prahova din Ploiești, pentru a discuta cu membrii Biroului Politic Județean pe tema  alegerilor europarlamentare, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu și deputatul Eugen Nicolicea, vicepreședinte al Camerei Deputaților au susținut că social-democrații vor susține atât ordonanța privind amnistia și  grațierea, precum și cea referitoare la recursul compensatoriu.

Ștefănescu a  precizat că în februarie vor fi aduse modificări la mai multe legi, inclusiv în ceea ce privește codul administrativ, dar și cu privire la codul penal. Totodată, secretarul general al PSD a spus că parlamentarii social-democrați nu vor da un pas înapoi în ceea ce privește modificările care se doresc a fi aduse legilor justiției.

 ”Cu privire la ordonanța aceea de punere în termen este evident că nu are nicio legătură cu vreun alt tip de Ordonanță.Nu se influențează între ele. Una este una, alta este alta. Să se înțeleagă foarte bine, Ordonanța de repunere în termen înseamnă reluarea judecății, nu înseamnă grațierea. Adică ai posibilitatea să exerciți o cale extraordinară de atac. Cu privire la ordonanțele de grațiere, acestea sunt necesare pentru că atunci când se trece de pe un vechi Cod Penal pe unul nou se măresc sau se micșorează pedepsele”, a spus Eugen Nicolicea.                                                        

„Parlamentarii noștri vor merge mai departe cu codul administrativ. Vom merge mai departe cu modificarea legilor. Vom modifica foarte multe legi în februarie. Vom veni cu un pachet, așa cum am anunțat, de modificări. Vom continua să susținem apariția celor două ordonanțe, cea pe coduri și cea pe amnistie și grațiere, ca să lămurim de la început. Nu vom da un pas înapoi”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Totodată, Ștefănescu nu a evitat să vorbească despre activitatea DNA Ploiești, pe care o consideră abuzivă. Secretarul general al PSD a spus că lupta împotriva  abuzurilor trebuie să înceapă din Prahova.

Secretarul general al PSD a mai declarat că este convins că foștii procurori DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu vor face închisoare. Secretarul general al PSD i-a numit pe aceștia “călăi”, pentru că “au distrus destine și au paradit oameni”.

La finalul conferinței Codrin Ștefănescu a transmis un mesaj colegilor săi din PSD Prahova.

 ”Rupeți lanțurile cu care sistemul a învăluit Prahova . Aveți datoria asta chiar dacă sunt alegeri ”, a conchis secretarul general al PSD 

Vezi mai jos declarațiile făcute de secretarul general al PSD în cadrul Conferinței de presă.

.