PNL Prahova iese la atac! Ținta: majoritatea PSD – ALDE din CL Ploiești și viceprimarul Ganea

PNL Prahova iese la atac după o lungă perioadă de timp! Prin intermediul unui comunicat de presă postat pe pagina personală de Facebook, liberalii prahoveni au   criticat  proiectul de hotărâre inițiat de viceprimarul municipiului Ploiești, Cristian Ganea, privind modificarea tarifelor pentru parcare în oraș.

Proiectul, iniţiat de edilul Ploieștiului şi fundamentat de conducerea Servicii de Gospodărie Urbană, propune împărţirea parcărilor pe trei zone şi majorarea substanţială a tarifelor pentru ocuparea unui loc timp de o oră şi pentru abonamente.

Motivele invocate pentru această scumpire se leagă de fluidizarea traficului, gestionarea corectă a locurilor de parcare, evoluţia cursului valutar, evoluţia cheltuielilor de personal la nivelul SGU şi nevoia societăţii de a obţine venituri mai mari, prin creşterea atât a tarifelor, cât şi a programului de lucru. Semnatarul expunerii de motive, viceprimarul Cristian Ganea, vorbeşte, totuşi, despre creşterea standardelor de calitate resimţite de cetăţeni şi despre faptul că aceste venituri suplimentare „vor duce la dotarea parcărilor cu aparate de taxare automată, de ultimă generaţie”.

Iată comunicatul de presă emis de PNL Prahova:

“Este inadmisibil să taxăm cetățenii pentru a acoperi incompetența și reaua intenție a directorilor numiți de majoritatea PSD – ALDE!

Zilele trecute, PSD, prin intermediul viceprimarului Cristian Mihai Ganea, a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local care prevede majorarea taxei de parcare pe teritoriul municipiului Ploiești până la 5 lei/oră.

Imediat după ce a luat cunoștință de intenția consilierilor PSD susținuți de cei de la ALDE, împreună majoritari în Consiliul Local, primarul Adrian Dobre a luat o atitudine tranșantă: nu se impune o astfel de măsură la Ploiești!

Chiar dacă sunt minoritari în Consiliu, primarul și consilierii PNL au anunțat că se vor opune prin toate mijloacele adoptării unei astfel de hotărâri care nu are niciun fundament, nicio logică.

”Este inadmisibil să taxăm cetățenii pentru a acoperi incompetența și reaua intenție a directorilor numiți politic de majoritatea PSD – ALDE din consiliul local. Cum să le cerem oamenilor bani în plus pe parcare când nu au fost capabili să ofere un minimum de infrastructură decentă, un minimum de condiții pentru parcările din oraș?

Atât eu, cât și colegii mei consilieri, ne vom opune categoric acestei aberații. Nu putem să continuăm să acoperim la nesfârșit incompetența și reaua intenție a unora, prin aplicarea sau majorarea de taxe. Îl somez pe viceprimarul Cristian Ganea și pe majoritatea PSD – ALDE din Consiliul Local să retragă proiectul”, a declarat primarul Adrian Dobre.

”, se arată în comunicatul postat pe pagina PNL Prahova.