Primarul Dobre, criticat dur de viceprimarii Ganea și Pană după eșecul total de la manifestările dedicate Centenarului și Zilei Naționale

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a fost aspru criticat atât de către ploieșteni, cât și de cei doi viceprimari ai orașului după ce manifestările dedicate Centenarului și Zilei Naționale au reprezentat un adevărat eșec.

Spre exemplu, vicerpimarii Cristian Ganea și George Pană i-au reproșat edilul șef al orașului atât faptul că momentul dedicat discursului său a fost realizat de către trei copile îmbracate în costume populare la -5 grade, cât și faptul că parada militară s-a desfășurat cu o oră mai devreme.

”Astăzi a fost o zi importantă pentru noi toți. Cea mai importantă ,am împlinit o suta de ani ca stat unitar. O zi în care trebuia să fim mândri că suntem  români. Din păcate, organizarea evenimentului la Ploieşti m-a mâhnit profund. Poate încă o dată, primarul Adrian Dobre a reuşit să îşi demonstreze incompetența. Ploieştenii au ratat parada militară pentru că programul anunțat a fost devansat cu o oră. Nu a fost singura gafă a edilului. A adus în fața publicului, pentru a ține o alocuțiune în locul lui, trei eleve, racolate de la şcoală de consilierul personal al primarului, domnul profesor Prună. Copilele au fost obligate să apară în costume populare cu mânecă scurtă, pe un ger de - 5 grade. Deşi nu am avut nici o contribuție în organizarea manifestării de 1 Decembrie, pentru că sunt viceprimar, şi pentru că îi respect pe ploieşteni, țin să-mi cer scuze tuturor celor care au fost dezamăgiți de cele întâmplate astăzi. Îmi cer scuze în numele celor responsabili de acest fiasco, chiar dacă nu am avut nicio legătură cu producerea lui. Ploieştenii merită respect, ploieştenii merită să trăiască într-un oraş cu adevărat european, dar mai ales merită sprijin din partea autorităților”. a susținut viceprimarul Cristian Ganea.

”Astăzi, intr-o zi cu o semnificație deosebită, primarul Adrian Dobre a reușit să reamintească ploiestenilor invitați la manifestările legate de Centenar si Ziua Națională  faptul că  nici după mai bine de doi ani de la preluarea mandatului nu poate fi primarul pe care ploiestenii si-l doresc si merită. 
Astfel după un mesaj " foarte consistent " cuprins în  două.. maxim trei fraze, încheiat cu o trimitere la...următorul centenar ???...a inteles a ...delega..si posibilitatea de a transmite un mesaj ploiestenilor unor eleve care spre lauda si cinstea lor ( având în vedere si faptul că au fost îmbrăcate, conform indicațiilor probabil, cu haine inadecvate pentru temperatura de afara)  au reușit ceea ce primarul nu a reușit sau nu a vrut.
Iar după această noua dovada de neînțelegere a realității a urmat si parada militară - eveniment mult asteptat de multi ploiesteni - care a început cu aproape o oră mai devreme decât primarul anunțase....Sigur dl.primar a gasit imediat vinovatii - mai exact armata. Evident întotdeauna altcineva poarta vina...Dezamăgire totală. 
Poate ca daca dl.primar s-ar fi consultat si cu cei doi viceprimari în vederea organizării acestui eveniment situații de acest gen ar fi fost evitate.
Ploiestenii merita cu siguranta altceva.
Însă pînă la acel moment merita scuzele administrației. Iar la acest moment - in calitate de viceprimar - o voi face eu ”, a precizat la rândul său și viceprimarul George Pană.

 

În replică, primarul Adrian Dobre a susținut că decizia de a începe programul de defilare mai devreme a aparţinut conducerii garnizoanei, care nu s-a consultat cu primăria, invocând frigul pentru schimbarea orei. 

"Garnizoana Militară nu a respectat programul stabilit cu Primăria Municipiului Ploieşti pentru defilarea paradei militare. În contextul decalajului apărut în timpul acţiunilor, din această dimineaţă, care au fost incluse în programul oficial, destinat marcării Zilei Naţionale a României, fac precizarea că, ceremonialul militar a fost stabilit, organizat şi desfăşurat exclusiv de Garnizoana Ploieşti. Îmi cer scuze ploieştenilor pentru situaţia determinată de decalajul de organizare creat de Garnizoana Ploieşti faţă de programul iniţial anunţat de instituţia noastră. Evenimentele organizate de Primăria Municipiului Ploieşti se vor desfăşura conform programului stabilit", a fost mesajul postat în această după-amiază pe reţeaua de socializare de către primarul Ploieştiului.

Iată momentul în care trei eleve au ținut discursul în locul lui Adrian Dobre.