Ayad Al Hasoon, secretar general adjunct al TNL,despre creditele fără dobândă pentru tineri : Este o nouă pomană electorală marca PSD

Ayad Al Hasoon, secretar general adjunct al TNL,despre creditele fără dobândă pentru tineri: Liviu Dragnea vrea ca noua generaţie să fie dependentă de pomeni electorale! Tineretul Naţional Liberal a reacţionat după ce Guvernul PSD a anunțat că dorește să fie oferite credite fără dobândă, garantate de stat, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, respectiv pentru categoria de vârstă 26-55 de ani.


Ayad Al Hasoon, fostul preşedinte al tinerilor liberali prahoveni, actualmente secretar general adjunct al TNL, a precizat că Liviu Dragnea vrea ca noua generație să fie dependentă de pomeni electorale, aceasta fiind singura politică educațională pe care o promovează.


”Zi de zi, Guvernul PSD ne arată noi modalități de risipire a banului public: cea mai nouă inovație o reprezintă creditele fără dobândă, garantate de stat, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, respective pentru categoria de vârstă 26-55 de ani. Liviu Dragnea vrea ca noua generaţie să fie dependentă de pomeni electorale, aceasta este singura politică educațională pe care o promovează. Mai mult, guvernul Dăncilă-Dragnea a uitat să se consulte tocmai cu tinerii în chestiunea creditelor fără dobândă: principalii reprezentanți ai elevilor, studenților și tinerilor din România au reclamat tocmai lipsa consultării și a dezbaterii în spațiul public. Dacă tot este atât de interesat de educația tinerilor, atunci PSD să respecte legea privind alocarea a 6% din PIB pentru acest domeniu. Și în 2018, alocarea bugetară pentru Educaţie este de aproximativ 3%, în condițiile în care media UE a procentului din PIB alocat educaţiei este de 5,4%, iar media în Europa de Est este de 4,7%”, a susținut Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al TNL.
Totodată, liberalul a susţinut că acest proiect este unul populist și că argumentele prezentate de  vicepremierul Viorel Ștefan pentru implementarea acestui program precum șomajul ridicat în rândul tinerilor sau dificultățile mari pentru finalizarea studiilor sunt ilogice.
”Doar un populist iresponsabil poate aprecia această nouă pomană electorală marca PSD. Argumentele prezentate de vicepremierul Viorel Ștefan pentru implementarea acestui program precum șomajul ridicat în rândul tinerilor sau dificultățile mari pentru finalizarea studiilor sunt ilogice. O utilizare judicioasă și mai inteligentă a banului public poate fi o soluție, nu o nouă gaură bugetară prin care statul garantează noi credite – ignorând procentul ridicat de credite neperformante pe care îl înregistrează deja România- pentru persoane despre care nu știm cum și când pot returna sumele contractate. România se împrumută la câteva zile pentru a achita pensii și salarii, de unde poate statul să suporte, în plus, aceste credite guvernamentale?”, a mai adăugat tânărul liberal prahovean.
”Potrivit datelor Eurostat, rata abandonului școlar a crescut în România, ajungând la 18,5%, astfel că ne aflăm pe locul trei în Uniunea Europeană la acest capitol. Mii de școli nu au autorizații sanitare și de incendiu și circa 30% dintre școli au toaletele în curte. Și acestea sunt doar câteva date care arată starea jalnică în care se află învățământul românesc. Cum o să ajute creditele fără dobândă în rezolvarea acestor probleme stringente ale sistemului de educație din România? Guvernul Dăncilă-Dragnea este obligat să cheme la consultări organizațiile de elevi, studenți și tineret înainte de a adopta programul de credite garantate de stat cu dobândă zero pentru investiţii în dezvoltare personal și să ofere lămuriri suplimentare publice privind viabilitatea acestui program care are o valoare totală de aproximativ 1 miliard de lei”, a conchis Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al TNL.