PNL Prahova, în degringoladă- Episodul 1! Ascensiunea lui Iulian Dumitrescu, decăderea PNL Prahova

În spatele unei senzaţii de linişte deplină, PNL Prahova nu doar că se află pe un butoi cu pulbere gata să explodeze, ci şi în degringoladă totală.

Deprahova.ro va prezenta, în mai multe episoade,  cum a ajuns PNL  să piardă din putere în Prahova, dar şi care sunt interesele principalilor lideri politici.

Drept urmare, primul episod îl are în centrul atenției pe președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

Impus la finalul anului 2015 de conducerea Partidului Național Liberal de la acea vreme în funcția de co-președinte interimar la Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu a devenit în scurt timp un personaj politic cu o ascensiune demnă de invidiat.

Cu toate că până la acea data era un politician cvasi-necunoscut la nivel național,dar și în județul nostru, acesta a început să devină unul dintre cei mai influenți factori de decizie de la nivelul conducerii centrale a PNL.

Prima apariție a acestuia care a atras atenția a fost în luna februarie a a lui 2016, atunci când în presă, au apărut informații că Iulian Dumitrescu ar fi achitat integral o deplasare în SUA a fostului co-președinte al PNL și a întregii delegații din care a făcut și el parte.

Dumitrescu a negat finanțarea călătoriei. „Fiecare dintre noi (şi mă refer la Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean şi cu mine) şi-a plătit cheltuielile aferente vizitei din SUA din propriul buzunar, deci nu sunt şi nici nu am fost vreodată sponsorul vizitelor externe ale doamnei Gorghiu”, a scris el, pe FB.

 

Având un renume de „mână largă” în partidul înglodat în datorii, despre Iulian Dumitrescu s-a mai scris că ar fi achitat deja o parte din datoriile PNL către media din campaniile electorale din anii trecuți.

Totodată, liderul liberalilor prahoveni s-a remarcat și printr-o serie de reacții dure la adresa președintelui Ludovic Orban.

 

Practic, de când Iulian Dumitrescu a preluat conducerea PNL Prahova, el s-a dovedit a fi doar un personaj politic dornic să se afirme și să ajungă una dintre puterile decizionale la nivel central.

În tot acest timp în care Dumitrescu a cunoscut ascensiunea politică, PNL Prahova a început să cunoască decăderea.

Dintr-o filială care se remarca prin opoziția făcută Partidului Social Democrat, sub conducerea lui Dumitrescu, PNL Prahova a început încet, încet să își piardă din putere și să intre într-un con de umbră.

 

Asta și pentru că prin venirea lui la Prahova și prin deciziile pe care le-a luat, PNL Prahova a început să piardă din ce în ce mai mulți lideri politici, care până nu de mult erau o voce puternică în partid.În timp ce pe  unii dintre ei Dumitrescu și ”gașca” sa au decis să-i excludă, pe  alții i-au forțat  să se retragă de pe scena politică și din spațiul public (despre asta vom vorbi pe larg într-un nou episod).

Iar rezultatul acestor măsuri s-a văzut la ultimele alegeri și cu siguranță se va vedea și la alegerile viitoare.

 Acum mai nou Iulian Dumitrescu se află în centru unui scandal fără precedent în PNL și începe să devină o amenințare la adresa președintelui partidului, Ludovic Orban.

Se pare că acesta încearcă să-i convingă pe principalii factori de decizie de la nivel central că este nevoie de o nouă schimbare în rândul conducerii PNL și că el este soluția ideală pentru funcția de președinte.

Poate așa se explică de ce filiala prahoveană nu mai reprezintă un interes pentru Iulian Dumitrescu,însă este de neînțeles cum ar putea ca el să fie soluția pentru funcția de președinte al  Partidului Național Liberal, în timp ce, sub conducerea sa, filiala se află într-un adevărat regres.

PNL Prahova, în degringoladă- Episodul 2! ”Jocurile politice” ale Robertei Anastase şi ascensiunea în PNL Prahova