Călin Popescu Tăriceanu, despre înregistrările din sediul DNA Ploieşti: Depăşeşte cu mult cele mai negre vise pe care le puteam avea în legătură cu ce se întâmplă în procuratura de astăzi

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent, sâmbătă, la Ploieşti, acolo unde s-a desfășurat  Congresul Județean al filialei prahovene.

Tăriceanu, care ocupă și funcția de președinte al Senatului, a vorbit despre  bilanțul partidului, dar a  și despre cele mai fierbinți subiecte ale momentului: legile justiției,  modificarea codurilor penale  și înregistrările din sediul DNA Ploiești.

”Ceea ce am văzut în legătură cu aceste înregistrări, depășește cu mult cele mai negre vise  pe care le puteam avea în legătură cu ce se întâmplă în procuratura de astăzi. Probabil că în anii 50 așa se întâmpla în procuratură. Cred că este un blestem pentru România ca după 1990, procurorii din sistemul comunist să ajungă să aibă roluri în procuratura din România liberă și democratică. Începând cu doamna Macovei, procuror comunist, după aceea continuând cu taica Lazăr, pe urmă mergând cu doamna Kovesi, care are și ea o ascendență demnă de toată lauda. Probabil că anumite influențe vedem bine că s-au transmis. Este  mare, mare păcat pentru România că acești oameni cu aceste mentalități, și când vorbesc de mentalități mă refer atât la ceea ce practică, cât și la ceea ce fac, încearcă să mușamalizeze aceste abuzuri grave, grave”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Totodată, liderul ALDE a susținut că nu crede că o suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis trebuie avută în vedere în cazul în care acesta nu o revocă pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

"Să ştiţi că această posibilitate (de suspendare a preşedintelui - n.r.) teoretic există oricând, dar ea trebuie să se sprijine pe ceva concret. Dacă preşedintele României, şi nu vreau să anticipez, nu ştiu ce va face, dar hai să presupunem că va respinge acest lucru (revocarea şefei DNA - n.r.), nu ştiu dacă e nevoie de o astfel de măsură. Eu nu cred că trebuie atunci avută în vedere suspendarea preşedintelui", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

 

Tăriceanu ținut să anunțe că lupta cu ceea ce el numește „statul paralel” va continua.