Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Suntem indreptăţiţi să avem reprezentanți în viitorul Guvern

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a vorbit joi despre poziţia pe care acesta a avut-o în cadrul Comitetului Executiv Naţional, acolo unde s-a decis soarta Guvernului Tudose.

Liderul social democraților prahoveni a susținut că  a considerat că prelungirea conflictului apărut între Liviu Dragnea și Mihai Tudose făcea mai mult rău decât această decizie radicală de schimbare a Guvernului Tudose.

„Am considerat că prelungirea stării de conflict facea mai mult rău partidului decât această decizie radicală de schimbare a guvernului. Când am decis acest lucru în Comitetul Executiv Naţional, am fost conştienţi că vom ajunge în faţa preşedintelui cu o nouă propunere de premier.

Am luat în considerare toate riscurile, dar am considerat că această decizie este cea mai bună . Nu au fost doua tabere așa cum s-a susținut în spațiul public, ci au fost membri de partid care susțineau că există această stare conflictuală și unii care nu susțineau acest lucru.

 

Am luat și eu cuvântul și am susținut ca nu e nomal sa existe aceasta situație tensionată pentru că cetățenii ne-au votat pentru programul de guvernare, ci nu pentru numele celui care se află în fruntea Guvernului “, a declarat Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova.

Acum, în perioada negocierilor pentru constituirea componenţei guvernului, Bogdan Toader susține că filiala prahoveană ar trebui să aibă cel puțin un reprezentant în viitorul executiv.

„Evident, noi ne dorim să avem prahoveni în guvern. Dacă luăm în calcul că PSD Prahova aduce constant aproape 120.000 de voturi, credem că suntem indreptăţiţi să avem şi oameni în cabinet. Deocamdată nu ştim ce portofolii au rămas nestabilite“, a mai adăugat liderul social-democraţilor prahoveni.

Toader a conchis susținând că deja a prezentat conducerii centrale a partidului o listă cu propunerile filiaei prahovene.