Deputatul Roberta Anastase solicită bani şi sprijin guvernamental pentru Spitalul Municipal Ploieşti

Deputatul PNL, Roberta Anastase a depus  miercuri mai multe amendamente la Proiectul de Buget de stat pe anul 2018 . Prin inițiativa sa, parlamentarul liberal prahovean dorește ca Guvernul României să ia în calcul ca în proiecția  bugetară de anul viitor să fie prinse fondurile necesare pentru demararea mai multor proiecte extreme de importante pentru Ploiești, unul dintre ele fiind Spitalul Municipal de Urgență.

Concret, amendamentele propuse de deputatul Anastase la Proiectul de Buget pentru anul 2018 sunt următoarele:

1.         Suplimentarea bugetului alocat Ministerului Sănătăţii, cu suma de 32.236.000 lei pentru finanțarea obiectivului de investiţii „Spital Municipal Ploiești”. Construcția acestui Spital Municipal este prioritatea zero pentru sănătatea cetățenilor din județul Prahova. Situația dificilă în care se află în prezent cele două unități sanitare, aflate în subordinea Consiliului Local - Spitalul de Pediatrie Ploiești și Spitalul Municipal Ploiești - fac imposibilă orice investiție în infrastructura acestor două clădiri.

2.         O alocare bugetară suplimentară la bugetul Ministerului Mediului, în valoare de 69.000 lei, pentru realizarea unui studiu de impact cu privire la efectelor nocive pe care poluarea le are  asupra sănătăţii cetăţenilor care locuiesc în Ploieşti şi în zonele limitrofe

3.         O majorare a bugetului alocat tot Ministerului Mediului, cu suma de 1.019.000 lei, pentru achiziţionarea unei noi staţii de monitorizare a calităţii aerului în Municipiul Ploieşti.