Andrei Volosevici, dezamăgit de primarul Dobre: Să nu mai fii “primarul liberal, Adrian Dobre”, ci al ploieştenilor care sunt şi PNL, şi PSD, şi ALDE, şi USR, şi PMP, şi PRU, şi apolitici.

Fostul Primar al Ploieștiului, senatorul Andrei Volosevici, candidat ALDE Prahova pentru un loc în Camera Deputaților, este nemulțumit de modul în care Adrian Dobre gestionează problemele administrative ale orașului.

Drept urmare, prin intermediul paginii personale de Facebook, Volosevici, cel care de altfel a contribuit semnificativ în câștigarea alegerilor de către Adrian Dobre la Ploiești, i-a scris o scrisoare edilului șef al orașului prin care se declară dezamăgit de faptul că acesta  a ajuns ”primarul PNL”, ci nu primarul tuturor ploieștenilor ” care sunt și PNL, și PSD, și ALDE, și USR, și PMP, și PRU, și apolitici”.

Deprahova.ro vă prezintă scrisoarea adresată primarului Adrian Dobre de către senatorul Andrei Volosevici :

 

Dragul meu prieten, Adrian Dobre,

Îți scriu aceste rânduri pentru că sper, din tot sufletul, că mai împărtășim aceleași opinii vizavi de ceea ce înseamnă administrația locală și implicarea în acest sens. Este evident că facem acest lucru de pe poziții diferite și nu ma refer aici la zona politică, ci, pur și simplu, la faptul că, în calitatea mea de parlamentar, pot sugera soluții pentru rezolvarea problemelor administrative, spre deosebire de tine, primar ales al Ploieștiului, care ai obligația și posibilitatea să le faci.

Am văzut poziția publică pe care ai avut-o vizavi de anumite situații administrative și trebuie să recunosc că sunt ușor dezamăgit. Cred că fondul problemelor legate de ședințele de îndată din 11 și 12 noiembrie este că, cele două proiecte de hotărâre pe care le-ai supus atenției Consiliului Local, au fost greșite. Sigur că putem comenta și aspectele politice legate de acestă perioadă, dar sunt evidente două aspecte:

1. Că aveai obligația de a pune în dezbaterea Consiliului Local cele două proiecte, în mod corect și fundamentat, lucru care cade în sarcina Executivului pe care îl conduci,
Și 
2. Că profesionalismul și corectitudinea consilierilor aleși ALDE de a se implica în viața administrativă a contribuit la modificarea celor două proiecte de așa manieră încât ele să poată fi depuse fără întârziere și să se înceapă procedura pentru a se implementa aceste investiții pe fonduri europene. Se știe că orice proiect greșit fundamentat ar fi condus la întoarcerea lui de la ADR Sud-Muntenia sau MDRAP și, implicit, la întârzierea acestor investiții în Ploiești. 
Fie vorba între noi, dragă Adi, această situație nu prea reprezintă o forma de respect față de ploieșteni!

Te-am urmărit atent și mi s-a părut, inițial, o atitudine corectă declarația ta legată de neimplicarea administrației publice în campania electorală. Doar că modalitatea în care ai acționat ulterior și în legătură cu cele două proiecte nu reliefează o poziție corectă(cu alte cuvinte, tu ceri, dar nu faci!) asta în contextul în care nu știu cum să interpretez editorialul pe care îl semnezi în ziarul de campanie al PNL prin care sugerezi o situație ireală în momentul acesta, dar cu beneficii politice. Concret, faptul că tu dai ca certă reducerea taxelor și impozitelor din Ploiești cu 3% (să fie vreo formă de manipulare politică ?!?)nu are o fundamentare pentru că, în acest moment, nu există nicio hotărâre adoptată în acest sens. Te-ai gândit că ar putea fi adoptat proiectul de hotărâre al consilierilor ALDE care prevede reducerea taxelor și impozitelor cu 5% pentru persoanele fizice și juridice sau consilierii PNL resping din start aceasta propunere?

Dragul meu prieten, Adrian Dobre, poate că, în loc să îți fie ”lehamite completă” (așa cum declari chiar tu) de anumite situații sau persoane, ar trebui să ai, în fine, o atitudine fermă, legată de modul în care Executivul pe care tu îl conduci își face treaba, de așa manieră încât, de data viitoare, să nu mai fi pus în situații jenante.

Sigur că ar mai fi multe de spus și, dacă aș dori să fiu răutăcios, aș putea să amintesc ca proiecte precum reducerea prețului la gigacalorie (adică 161 lei fără TVA, facturat la populație, cât se plătește în acest sezon) au fost aprobate în Consiliul Local cu sprijinul consilierilor ALDE, singura diferență fiind ca aceștia nu au folosit acest vot pentru a se promova electoral. Și poate că tot răutăcios fiind, aș putea să te întreb cum se “pupă” neimplicarea administrativului în politic cu afișele pe care le-ai lipit la scările de bloc în puținele zone în care Primăria pe care o conduci face lucrări (uneori nu de calitate, așa cum o spun ploieștenii și presa locală) pe care le semnezi „Primar PNL, Adrian Dobre”.

Rugămintea mea către tine este să încerci să nu mai fii “primarul liberal, Adrian Dobre”, ci acel primar care are soluții și rezolvări pentru problemele ploieștenilor care sunt și PNL, și PSD, și ALDE, și USR, și PMP, și PRU, și apolitici.

Dragul meu prieten, Adrian Dobre, lasă, te rog, campania electorală în grija candidaților, fiind convins că nu îți este rușine să îi prezinți și să îi susții!?!

Andrei Volosevici