”Războiul Stelelor” din mediul politic ploieștean s-a mutat pe Facebook. Atacuri subtile ale consilierilor locali PSD la adresa Robertei Anastase

”Războiul Stelelor” din mediul politic ploieștean s-a mutat pe Facebook. Atacuri subtile ale consilierilor locali PSD la adresa Robertei Anastase

Ședințele Consiliului Local Ploiești s-a transformat vineri într-un adevărat câmp de lupă politic. Aparent, este un lucru cu care ne-am obișnuit, însă taberele care s-au format ne face să ne punem foarte multe semne de întrebare cu privire la ceea ce va urma în spectrul politic local.

Pe o parte a baricadei s-au poziționat consilierii locali PNL, tabără minoritară, care nu ezită de ceva vreme ca, la fiecare ședință, să critice modul în care este cheltuit banul public.

Pe cealaltă parte, surprinzător, s-au poziționat primarul liberal Adrian Dobre, alături de consilierii PSD, ALDE și PMP, care, aflați pe ultima sută de metri, susțin diverse proiecte de investiții, care pot provoca un adevărat dezechilibru bugetar în viitor.

Totul a început cu critici aduse primarului Ploieştiului, Adrian Dobre, de către consilierii locali PNL, pe tema rectificării de buget, care cuprindea o serie de investiții considerate nejustificate de către aleșii liberali.

Printre aceste investiții se regăsește și alocarea a circa 35.000 de euro în vederea realizării unui loc de odihnă nou şi a reabilitării unui loc de joacă.

Totodată, liberalii au reclamat că actuala administraţie dorește să angajeze cheltuieli de peste 21 de milioane de lei pentru viitorul mandat, pentru achiziţia de autobuze diesel, folosind ca sursă banii din bugetul local, deşi până acum, la precedentele comenzi făcute în acelaşi contract, s-au luat bani dintr-un credit încă disponibil.

Practic, în baza votului de vineri, viitoarea administraţie ploieşteană va fi obligată să plătească 21,2 milioane de lei în 2021 şi 2022, pe lângă suma de 9,11 milioane aprobată pentru acest an.
Culmea toate aceste proiecte ale primarului Adrian Dobre au fost susținute de consilierii PSD şi ALDE, cu care până nu de mult  ducea adevărate lupte politice. Într-un final, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu voturile consilierilor de la PSD şi ALDE.

Aleșii locali liberali au contestat și următorul proiect aflat pe ordinea de zi, act legislativ prin care sunt repartizate fondurile de lucrări ale societății Apa Nova, proiect iniţiat de consilieri din mai multe partide.

Aceștia au venit cu un amendament, prin care au propus ca întreaga sumă rămasă disponibilă în 2020, de aproape 8 milioane de lei, să fie folosită de operator pentru a lega canalizarea proaspăt făcută în cartierul Mitică Apostol de restul reţelei de canalizare a municipiului.

 Pentru că le-a fost respins amendamentul, consilierii PNL au părăsit sala de şedinţe. 

Astfel,războiul politic izbucnit în Consiliul Local Ploiești s-a mutat  în mediul online.

“Mitică Apostol, cartier ploieștean folosit doar pentru propagandă electorală – Lista consilierilor RUȘINII și ai MINCIUNII ELECTORALE
Consilierii locali PNL Ploiești au solicitat în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi, 12.06.2020, alocarea sumei de aproximativ 7 milioane lei din programul de investiţii ( din fondul de lucrări pentru anul 2020 al operatorului de apă si canalizare din municipiul Ploiești) pentru investițiile necesare racordării sistemului de canalizare din cartierul Mitică Apostol la sistemul de canalizare al municipiului Ploiești, precum si alimentarea cu apa potabilă a cartierului.
Deși liderii executivului ploieștean s-au înghesuit să facă promisiuni în acest cartier zilele trecute, în fapt, următorii consilieri locali prezenți la ședință s-au opus investițiilor din Mitică Apostol:
George Botez, consilier PSD,
Ștefan Dănescu, consilier PSD,
Marcian Cosma, consilier PSD,
Sanda Dragulea, consilier PSD,
Gabriel Minea, consilier PSD,
Paul Palaș, consilier ALDE,
Sorin Văduva, consilier ALDE,
Marius Mateescu, consilier ALDE,
George Pană, viceprimar ALDE.
La același proiect s-au abținut, deci au fost tot împotriva acestei propuneri, dar neasumat, următorii:
Marilena Stanciu, consilier PSD, care mai ieri susținea, doar electoral desigur, investițiile în acest cartier,
Alina Sorescu, consilier PSD,
Andrei Gheorghe, consilier PSD,
Bogdan Hodorog, consilier PMP,
Claudia Sălceanu, consilier PMP.
Rușine!”, au scris reprezentanții PNL Ploiești pe pagina de Facebook oficială.

Iar răspunsul social-democraților ploieșteni nu a întârziat să apară. Consilierii locali  Sorin George Botez, Andrei Gheorghe și Ștefan Dănescu au lansat  atacuri subtile la adresa deputatului Roberta Anastase, președinte interimar la PNL Ploiești.

 

Astfel, consilierul local George Botez a vorbit într-o postare pe Facebook despre ”o doamnă” căreia îi  ”place al dracului de mult să fie stăpână de sclavi”.

”Am constatat azi că o doamna pe care o respect ( așa cum îi stă bine unui bărbat cu educație ) a găsit de cuvință să mă blagoslovească cu un cap de lista ! Una a rușinii, cum o denumește domnia sa ! Că, vezi Doamne, nu aș fi votat ca în cartierul ploieștean Mitică Apostol să se facă lucrări de canalizare și apă.
Trec peste amănuntul că cuconița habar nu are pe unde stă nea Mitică Apostol asta și că nu mi-a făcut încă dovada că s-a pus la punct cu număratul, dar se bagă în seama că a tras-o partidu’ pe linie moartă în gara triaj și trebuie să iasă în evidență la concursul de frumusețe!

Ce mi-a dovedit însă ( și aici nu am nimic a-i reproșa, fiind profesionistă ) este faptul că-i place al dracului de mult să fie stăpână de sclavi ! Iar sclavii sunt azi la cheremul său și nu mișcă un pai fără a-i cere acordul serenisim.

Sincer, din tot sufletul, azi în ședința de consiliu local m-a cutremurat mila. Pentru cât de jos pot ajunge niște persoane care teoretic ar fi trebuit să fie libere însă, practic, respiră la ordin doar pentru a câștiga ușor niște bani de cele mai multe ori necuveniți. Eu nu voi face lista rușinii, așa cum o văd eu ! Nu o fac pentru că, oricât de josnici ar fi, acei oameni se pot îndrepta. Pot (re) deveni oameni liberi, cu frică doar de Dumnezeu și lege.
Și m-a mai cutremurat o spaima ! De această dată una profundă, văzând calitatea oamenilor care acuză și care se vor a fi cei dintâi ai orașului. Și nu le voi spune nici că unii sunt agramați, nici că alții nu pot formula o frază cu mai mult de cinci vorbe, nici că nu au nicio viziune elementară despre ce ar trebui să facă și nici chiar că nu au înțeles nici după o groază de ani că Ploieștiul nu le datorează nimic ! Cum e turcul, și pistolul, zice o veche vorba neaoșă !

Oameni buni, democrați și liberali, spălaţi-vă pe ochi, ferchezuiți-vă și uitați-vă în oglindă ! Iar dacă va place ce vedeți înseamnă că mintea va joacă feste !”, a scris consilierul local George Botez pe pagina personală de Facebook.

În acest război al declarațiilor i s-a alăturat și colegul său de partid, Andrei Gheorghe care, la rândul său a adus critici activității de parlamentar a Robertei Anastase.

Acesta a readus în discuție momentul din 2010, atunci când Roberta Anastase era președintele Camerei Deputaților și a supus  Legea pensiilor la votat, cu toate că nu exista cvorum la ședință.

Concret, la scrutin au fost prezenţi în jur de 100 de deputaţi, iar votul final trebuia amânat deoarece, pentru a exista cvorum, în sală trebuia să fie prezenți 168 de deputaţi. Totuși legea a fost votată, Roberta Anastase anunțând că au fost 170 de voturi „pentru", 2 „împotrivă" şi 3 „abţineri", cu toate că înregistrările  video arată însă că în sală se aflau aproximativ 80 de persoane pe durata dezbaterilor.

”Când în parlament sunt prezenți 100 deputați și tu îi înmulțești, ajungând la 175, ca să fie cvorum, în fața unei țări întregi, mai poți să te exprimi în media, cu apelativul "rușine ", la adresa altcuiva! Mi se pare ridicol și mult tupeu. Aruncă piatra, când te știi nevinovat. Așa se demonstrează valoarea unui om”, a comentat consilierul Andrei Gheorghe la postarea colegului său.

”Din experiența personală iți pot spune că n-are sens să ai vreo așteptare (de îndreptare). E greu de vorbit de așa ceva! Așteptările de genul ăsta se numesc "minuni" iar acestea se petrec în urma unor schimbări profunde, a unor evenimente de-a dreptul speciale! Nu cred că-i cazul! Există o alta vorbă, tot foarte înţeleaptă: "Câini latră, caravana merge!", a fost răspunsul consilierului Botez la comentariul colegului său.

Și consilierul Ștefan Dănescu a reamintit momentul în care a fost votată Legea pensiilor, acesta susținând că ”O distinsă Duamnă deputat, (n.r. Roberta Anastasie), vesnic numaratoare de orice,a ieșit din hibernare ”.

”O distinsă Duamnă deputat,vesnic numaratoare de orice,a ieșit din hibernare și se face că numără investițiile promise în fiecare campanie electorală aferente cartierului Mitică Apostol.Neavând ce număra, se face că uită cine e primar de 4 ani și ceva. Aș întreba-o măcar, dacă știe unde este cartierul mai sus menționat. Pun rămășag că habar n-are!”, a atacat-o și consilierul local Ștefan Dănescu pe Roberta Anastase