Panică! O fantomă umblă nestingherită prin Palatul Administrativ

Un fenomen straniu  a avut  loc în momentul în care candidatul independent Marius Fenichiu și-a lansat oficial candidatura pentru Primăria Ploiești.  În timp ce fostul liberal își ținea discursul pe scena  Sălii Europa a Palatului Administrativ din Ploiești, în fața a câtorva zeci de persoane,  pânza albă din spatele lui s-a înnegrit într-o fracțiune de secundă.

 Însă nu acest lucru a fost cel care a  creat panică în rândul susținătorilor, ci faptul că era scris cu litere mari și albe: VICTOR PONTA.  În acel moment,  Fenichiu a amuțit. În  liniștea deplina,  s-a auzit dintr-o dată  vocea unui bătrânel din capătul sălii: ”A murit Iliescu. Asta-i fantoma lui Iliescu. A venit să ne bântuie! ”

Toată lumea a luat-o la fugă spre ieșiri de indata. Norc că, deși cuprins de panică, inspirația nu l-a părăsit pe  Marius Fenichiu, care a pus repede mâna pe telefon și l-a sunat pe președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma.

”Domnule președinte, este urgent! Ne bântuie! Ne bântuie! A murit Iliescu?”, au fost primele cuvinte    ale lui Fenichiu, care a continuat spunând ” Am înțeles! Deci este bine domnul Iliescu. Își bea ceaiul. Am înțeles. Dar să știți că eu chem popa și vânătorii de fantome. Avem o fantomă în Palatul Administrativ și este de la dumneavoastră din PSD. A scris Victor Ponta pe pânza aflată în spatele meu. Da? Da, da,da, am înțeles.Deci el este de vină! O zi frumoasă vă doresc. ”.

După ce a închis telefonul,  Marius Fenichiu s-a îndreptat către prietenii săi și a spus: ” Am vorbit cu domnul Mircea Cosma și mi-a zis că Iliescu trăiește. Stați liniștiți! Nu vă panicați! Mi-a spus că este o glumă proastă făcută de Mircea Roșca. Penalul ăsta a vrut să se răzbune și să-mi boicoteze lansarea candidaturii pentru că una- două vorbesc de el”.

Astfel, spiritele s-au calmat, oamenii s-au liniștit, iar fostul liberal și-a văzut liniștit de discurs.

Cu toate acestea,  oamenii  au continuat sa se  întrebe: ” chiar o fi  Roșca sau locul acesta este bântuit?”.

Deocamdată, nici noi nu stim raspunsul , dar misterul va fi elucidat cu siguranță la viitoarele lansări de candidaturi care vor avea loc la Sala Europa a Palatului Administrativ din Ploiești.

Acest text este un pamfelt și trebuie tratat ca atare.