VIDEO Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Am propus vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni

VIDEO Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Am propus vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că propune extinderea vacanţei de primăvară cu trei săptămâni, astfel încât aceasta să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox şi să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie. Astfel, vacanța de primăvară va fi între 2 aprilie și 4 mai.

"Am propus o serie de modificări în structura anului școlar, modificări care au următoarele avantaje:

Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă din data de 2 aprilie până în dată de 4 mai, această vacanță va cuprindea perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de sărbătorile pascale catolice, pe 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe pe 2 mai. Deci vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni.
  În acest fel, perioada lunii aprilie, cea mai critică din perspectiva epidemiologice, va beneficia de o scădere a mobilității prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de invataman preuniversitar. Al doilea avantaj este acela că examenul național de bacaulaureat se păstrează la datele planificate, cu prezența fizică, între 28 iunie și 3 iulie, probele scrise. Singură diferența e că vom echivala competențele" , a declarat Cîmpeanu, într-o conferință de presă, care a adăugat și faptul că„În vacanță nu sunt cursuri online, vacanța este vacanță”.

 

Alte declarații:

  • Suntem nevoiți să decalăm examenul pentru evaluarea națională, acesta va avea loc în perioada 5 iulie - 8 iulie, admiterea în liceu se face după data de 8 iulie
  • Evaluările la clasa a doua vor fi reprogramate în luna mai.
  • Vom acord atenția cuvenită pretestărilor pentru PISA
  • Se păstrează datele pentru definitivat și titularizare