Valeriu Gheorghiţă: Săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert despre importanţa respectării măsurilor de prevenire

Valeriu Gheorghiţă: Săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert despre importanţa respectării măsurilor de prevenire

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert despre importanţa respectării măsurilor de prevenire, a informării din surse oficiale precum şi recomandarea de vaccinare. Un astfel de mesaj a fost transmis deja miercuri, chiar în timpul conferinţei de presă a coordonatorului campaniei dee vaccinare.

“În cadrul CNCAV am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care să transmitem importanţa respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu Sars-COV-2 şi de informare din surse oficiale, precum şi recomandarea foarte fermă de vaccinare. Mai mult decât atâ,t vor fi transmise mesaje şi prin intermeniul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către pacienţii cu afecţiuni cronice, care se află în evidenţa CNAS cu afecţiuni cronice”, a declarat Gheorghiţă, miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.

El a precizat că medicii de familie vor vorbi cu pacienţii lor vulnerabili şi le vor explica importanţa vaccinării. 

De altfel, în timpul conferinţei de presă a fost primit şi mesajul RO-Alert: “În contextul creşterii accelerate a ratei de infectare la nivel naţional cu virusul Sars-COV-2, pentru protejarea sănătăţii dumneavoastră şi a celor din jur, informaţi-vă din surse oficiale şi respectaţi măsurile igienico-sanitare şi de distanţare fizică. Alegeţi să vă vaccinaţi acum împotriva COVID-19”.