Tratamente COVID. Lista cu 10 medicamente publicată de Comisia Europeană

Tratamente COVID. Lista cu 10 medicamente publicată de Comisia Europeană

Tratamente COVID. Comisia Europeană a anunțat o listă cu zece mijloace terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19, portofoliu alcătuit pe baza unor avize ştiinţifice independente.

Tratamente COVID  “Vaccinarea este principalul nostru instrument de protecție împotriva infecției, a formei grave a bolii și a spitalizărilor, și, în cele din urmă, de stopare a pandemiei. Cu toate acestea, pentru cei infectați, disponibilitatea unor mijloace terapeutice sigure și eficace împotriva COVID-19 este esențială. În plus, persoanele care nu pot fi vaccinate, care nu au fost încă vaccinate și, într-o măsură mai mică, unele dintre cele vaccinate care au un răspuns imun insuficient, sunt încă expuse riscului.

Tratamente COVID Mijloacele terapeutice disponibile pentru pacienții afectați sunt în prezent limitate, existând un singur produs, Remdesivir, autorizat la nivelul UE. La 6 mai 2021, Comisia Europeană a lansat Strategia UE privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19, care vizează cercetarea, dezvoltarea, autorizarea, producerea și punerea la dispoziție pe scară largă a mijloacelor terapeutice. Pentru a orienta activitatea în cauză, este esențială o viziune de ansamblu asupra mijloacelor terapeutice promițătoare.

Tratamente COVID Comisia a solicitat grupului european de experți pentru variantele SARS-CoV-2, mai precis subgrupului său privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19, să stabilească un portofoliu mai larg de mijloace terapeutice promițătoare, atât autorizate, cât și în curs de dezvoltare, care au potențialul de a fi incluse în viitorul arsenal terapeutic al UE pentru combaterea COVID-19”, a transmis Comisia Europeană într-un comunicat oficial.

Criterii se selecție a tratamentelor care ar putea fi utilizate pentru pacienții Covid

Tratamente COVID Subgrupul a fost însărcinat să identifice categoriile de produse care s-ar încadra în portofoliu și să stabilească criterii obiective și științifice pentru selectarea produselor. Pe baza acestor criterii au fost triate peste 80 de substanțe potențial eficace aflate în stadii avansate de dezvoltare clinică, fiind identificate apoi categoriile de produse promițătoare. În plus, grupul a făcut recomandări Comisiei Europene privind dezvoltarea și punerea la dispoziție pe scară largă a mijloacelor terapeutice, mai menționează sursa citată, conform informării publicate AICI.

Lista celor 10 mijloace terapeutice potențial eficace împotriva Covid, publicată de Comisia Europeană

Tratamente COVID Lista cuprinde în principal mijloacele terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19, care au şanse mari să fie autorizate şi, astfel, să fie disponibile curând pe piaţa europeană, reiese din informarea transmisă de Comisia Europeană.

* Anticorpi antivirali monoclonali mimează anticorpii naturali generați de sistemul imun împotriva coronavirusului.

Ei sunt medicamente foarte naturale și, prin urmare, sigure. Anticorpii rămân în fluxul sanguin o anumită perioadă de timp, având ca efect nu doar vindecarea unei infecții existente, ci și realizarea unei protecții împotriva unei eventuale infectări. Ei au cea mai mare eficacitate în stadiile timpurii ale infecției și sunt administrați prin injecție. Anticorpii monoclonali pot fi dezvoltați relativ rapid, iar câțiva care sunt potențial eficace se află deja într-un stadiu avansat de dezvoltare. Cei mai promițători care au fost selectați sunt:      

* Ronapreve, o combinație de doi anticorpi monoclonali, casirivimab și imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals și Roche.

* Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology și GSK.

* Evusheld, o combinație de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab și cilgavimab, de la AstraZeneca.

Antiviralele orale sunt molecule mici care blochează activitatea și replicarea virusului.

* Ele trebuie administrate cât mai repede posibil după infectare, înainte ca virusul să cauzeze leziuni ale țesuturilor și organelor. Aceste medicamente se administrează oral de-a lungul a câtorva zile, ceea ce înseamnă că sunt ușor de administrat. Antiviralele orale sunt mai rezistente la variante și acționează și la pacienții vaccinați.

Cele mai promițătoare care au fost selectate sunt:

* Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics și MSD (cunoscută sub denumirea de Merck în SUA și Canada).

* PF-07321332, de la Pfizer.

* AT-527, de la Atea Pharmaceuticals și Roche.

Urmăreşte pagina de Facebook „Deprahova.ro” !

Imunomodulatorii sunt medicamente care pot regla reacția excesivă a sistemelor imune, motiv pentru care pacienții trebuie să fie spitalizați.

Această clasă de medicamente oferă un tratament simptomatic pentru cei care au ajuns în stadii grave în pofida vaccinării și a administrării antiviralelor. Un număr de imunomodulatori aprobați pentru alte indicații, cum ar fi bolile autoimune sau alte sindroame hiperinflamatorii, au fost supuși testelor.

Cei mai promițători sunt:  

* Actemra (tocilizumab), de la Roche.

* Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia.

* Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly.

* Lenzilumab, de la Humanigen.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Scandal la UPU Ploiești. Fratele unui pacient internat în ATI COVID a spart ușa de acces

Reacția Jandarmeriei după ce 11 candidați din Prahova cu note de 2 și 3 au luat 10 după contestații

Maratonul vaccinării, organizat din nou la Ploiești