Riscul de explozie la centrala de apartament

Riscul de explozie la centrala de apartament

O centrală de apartament a explodat cu doi ani in urmă ,într-un bloc din Cluj-Napoca, provocând pagube semnificative și panică printre locuitori. Incidentul a avut loc pe strada Aurel Vlaicu din municipiu.

Autoritățile au fost alertate în jurul orei 03:40, iar echipajele de intervenție au sosit rapid la fața locului. Pompierii au constatat că explozia a avut loc la centrala termică a unui apartament, însă, norocul a făcut ca deflagrația să nu fie urmată de un incendiu.

În urma incidentului, patru persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Printre acestea se numără un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, două femei în vârstă de 78 și 35 de ani și un copil de aproximativ un an. Din fericire, toți prezentau doar răni superficiale și au fost afectați și de atacuri de panică.

Potrivit primelor evaluări, explozia a provocat pagube semnificative în apartamentul unde s-a produs, iar locuințele de la etajul superior au suferit și ele pagube minore. De asemenea, cinci autovehicule parcate în apropierea blocului au fost parțial afectate de resturile provenite din explozie.

În urma intervenției pompierilor, o comisie a început investigațiile pentru a determina cauza exactă a exploziei. Totodată, autoritățile au reamintit importanța întreținerii corecte a instalațiilor de gaze și a centralelor termice, subliniind că aceasta este o măsură esențială pentru prevenirea unor astfel de incidente grave.

Pentru evitarea situațiilor similare, pompierii au emis și recomandări cu privire la utilizarea și întreținerea corectă a centralelor termice de apartament, insistând asupra necesității respectării regulilor de siguranță și a procedurilor de verificare periodice.

Incidentul din Cluj-Napoca subliniază importanța respectării normelor de siguranță în utilizarea centralelor termice și a instalațiilor de gaze, iar autoritățile reamintesc că în orice situație de urgență este esențial să se apeleze imediat numărul unic de urgență „112”.