PPUSL trage un semnal de alarmă în ceea ce privește examenul de Bacalaureat

PPUSL trage un semnal de alarmă în ceea ce privește examenul de Bacalaureat

Partidul Umanist Social Liberal  a emis un comunicat de presă  în care își maniestă  îngrijorarea în legătură cu modul în care decurge, și în acest an, examenul de Bacalaureat.

Iată comunicatul de presă: 

Partidul Umanist Social Liberal își manifestă profunda îngrijorare în legătură cu modul în care decurge, și în acest an, examenul de bacalaureat.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, peste 40 de mii de elevi dintre cei 151.906 absolvenți ai acestui an, adică mai mult de un sfert, nu s-au înscris la examenul de bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie.

Iar dacă unii dintre aceștia nu au făcut-o aflându-se în situația de corigență sau repetenție, situația este cu atât mai gravă…

Asistăm la o continuă creștere a procentului de neprezentare, explicabilă- poate, în ultimii trei ani prin bulversarea sistemului de învățământ de criza pandemiei COVID-19, care ne-a prins total nepregătiți în acest domeniu!

Dar cum explicăm același trend… din 2012 și până în 2019?

Să își fi pierdut adolescenții români curajul de a participa la un astfel de examen?

Complexitatea subiectelor să fi fost de vină?

Slaba pregătire în școală?

Dezinteresul profesorilor?

Absența părinților din viața copiilor?

Inocularea ideii că, și cu această diplomă, și fără, soarta noastră de culegători de sparanghel și îngrijitori de bătrâni în străinătate este pecetluită?

Sunt întrebări cărora ar fi bine să le găsim, cât mai curând, adevăratele răspunsuri!

Am văzut cu toții, în vremuri de criză, cât de mult înseamnă să fim capabili să ne susținem și să ne promovăm valorile naționale. Singurele care contează pentru păstrarea identității noastre naționale!

Pentru noi, umaniștii, tinerii noștri SUNT o valoare națională!

Ei reprezintă viitorul. Inteligența și forța de muncă a acestui popor.