Noi exproprieri pe traseul autostrăzii Ploiești – Buzău

Noi exproprieri pe traseul autostrăzii Ploiești – Buzău

Ministerul Transporturilor a publicat, spre consultare publică, două noi proiecte de hotărâri privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru sute de imobile din localități aflate pe traseul viitoarei A7 Ploiești – Buzău.

 

Una dintre inițiative se referă la aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a  tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar necesar pentru asigurarea gropilor de împrumut și pentru relocarea utilităților, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Autostrada Ploiești – Buzău“ aflate pe raza localităților Săhăteni, Stâlpu, Buzău, Țintești, din județul Buzău, a listei imobilelor supuse exproprierii, compusă în baza evidenţelor unităţilor administrativ – teritoriale a localităţilor şi confirmată de către acestea cu ştampilă şi semnătură, precum şi sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor. Este vorba despre 130 de imobile (VEZI LISTA COMPLETĂ), cu o suprafață de 871.572 mp, pentru care suma totală în vederea despăgubirii este calculată la 5.906.200 de lei. În cele mai multe cazuri este vorba despre suprafețe care reprezintă pășuni sau teren arabil.

Al doilea proiect vizează 244 de imobile (VEZI LISTA COMPLETĂ) din localitățile prahovene Dumbrava, Drăgănești, Tomșani, Colceag și Baba Ana, de asemenea proprietăți situate pe amplasamentul suplimentar. Pentru acestea, având o suprafață totală de 738.509 mp, suma prevăzută este de 1.220.000 de lei. O parte dintre suprafețele vizate se află în proprietatea privată a localităților Dumbrava, Baba Ana și Colceag.

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii, privind cele două proiecte publicate săptămâna trecută, este 21 martie.