Incendiu puternic la Fabrica Electromontaj din București. Există pericol de explozie

Incendiu puternic  la Fabrica Electromontaj din București. Există pericol de explozie

Un incendiu major s-a produs, joi seară în București, în sectorul 3, la Fabrica Electromontaj. A fost emisă avertizare RO-ALERT. 

Pompierii anunță că la incendiul din Sectorul 3 al Capitalei există pericol de explozie deoarece nu sunt cunoscute cu exactitate substanțele din bazinul aflat în incinta Fabricii de Electromontaj, unde a pornit focul.

„Din evaluarea făcută la fața locului, rezultă că este pericol de explozie. Nu se cunosc cu exactitate toate substanțele existente în bazin”, informează reprezentanții ISU București-Ilfov.

La intervenție au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 2 autoscări, un echipaj de descarcerare, unul CBRN și două echipaje SMURD.

Cetățenii din Capitală au fost avertizați prin sistemul RO-Alert cu privire la un incendiu major produs în Sectorul 3, la o fabrică, fiind sfătuiți să elibereze căile de circulație și să evite zona.

„Incendiu major produs în București, sector 3, strada Ilioara, la Fabrica de Electromontaj, cu degajări mari de fum. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție”, este mesajul pe care l-au primit cetățenii prin sistemul Ro-Alert.

Potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov, incendiul s-a produs la un „bazin, posibil cu zinc”, până în prezent nefiind cunoscute încă mai multe date.

Sunt degajări mari de fum, mai arată sursa citată.

„Incendiul s-a extins la nivelul acoperișului halei pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Hala are o suprafața de aproximativ 2500 mp, construcție P+1. Se acționează pentru localizare”, mai transmit pompierii.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru Digi24, că: "Este un incendiu care implică mai multe substanțe chimice, printre care și zinc. Incendiul nu se poate stinge direct cu apă, ci cu alte substanțe, printre care și o mașină cu azot. Va fi și un sprijin venit de la Prahova cu substanța respectivă. S-a dat mesajul RO-ALERT pentru populația din zonă deoarece (...) fumul este toxic. Rugăm populația să nu se expună și să-și închidă geamurile. Sunt mai multe forțe la fața locului. Situația va intra sub control, în scurt timp. La acest moment nu avem victime și nu avem informații cu privire la victime. Ținem legătura cu colegii de la fața locului. Important este că informațiile spun că vor ajunge să controleze situația în scurt timp."

sursa:digi24.ro