Incendiu la un spital de pediatrie din România

Incendiu la un spital de pediatrie din România

Update

S-a activat planul roşu de intervenţie.  La faţa locului pompierii intervin cu şase autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, două autospeciale de transport victime multiple, o autoscară, o cisternă şi două ambulanțe.

Potrivit ISU Iaşi, incendiul a izbucnit la secția ATI COVID-19 copii. Până în acest moment au fost evacuate 12 persoane dintre care 5 copii, 3 părinţi şi 4 din zona personalului medical. Până în acest moment nu au fost raportate victime.

 

 

Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova.

UPDATE

Spitalul a fost înfiinţat în 1970 în actuala locaţie prin unificarea tuturor structurilor pediatrice existente în Iaşi În structura iniţială erau incluse 2 secţii de Pediatrie, o secţie de Chirurgie Pediatrică şi Ortopedie, secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, secţia Oncologie şi secţia de Prematuri. Profilele clinice sunt în marea majoritate unice pentru toată zona Moldovei.

Secţiile şi compartimentele de înaltă specialitate funcţionează începând din 1991 Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” asigură asistenţă medicală pediatrică pt Iasi si pentru cele 7 judeţe ale Moldovei.

În luna aprilie, unitatea medicală a scos la concurs postul de manager.

sursa: Antena3

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un incendiu a izbucnit în urmă cu câteva minute la etajul al treilea al Spitalulului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. La fața locului se deplasează mai multe echipaje de pompieri.

Știre în curs de actualizare.